Politika

GIK Niš usvojio ukupne rezultate, koalicija oko SNS osvojila 30 odborničkih mandata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/07/2024

-

16:26

GIK Niš usvojio ukupne rezultate, koalicija oko SNS osvojila 30 odborničkih mandata
GIK Niš usvojio ukupne rezultate, koalicija oko SNS osvojila 30 odborničkih mandata - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Gradske izborne komisije grada Niša Danijela Milićević izjavila je danas da je ta komisija usvojila danas Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornike u Skupštini grada Niša, prema kojem je lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra" osvojila 30 mandata.

Grupa građana "Dr Dragan Milić" dobila je 16 mandata, a koalicija "Biramo Niš" 10, saopštila je Milićević na konferenciji za medije.

Ona je dodala da su liste "Dr Savo Manojlović-I ja sam Niš-Kreni-Promeni" i lista "Ujedinjeni - Nada za Niš" osvojili su po dva, dok je lista "Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić" osvojila jedan mandat. 

Milićević je obrazložila da je na 197 biračkih mesta na izbore izašlo 111.170 birača, od 226.268 upisanih u birački spisak, a da je glasalo njih 111.112. Istakla je da je nevažećih glasačkih listića bilo 1.875. 

Prinskrin/Tanjug video

 

Kako je pojasnila, protiv Ukupnog izveštaja o rezultatima izbora, podnosilac proglašene izborne liste i birači mogu podneti prigovor gradskoj izbornoj komisiji Niš u roku od 72 časa od objavljivanja ukupnog izveštaja na sajtu Republičke izborne komisije (RIK).

Odgovarajući na pitanja novinara o nepravilnostima i žalbama opozicionih lista, Milićević je rekla da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je odlukama Višeg suda u Nišu potvrđeno da su odluke GIK-a bile u skladu sa zakonom.

Kako je na konferenciji istakla GIK Niša izvršila uvid u izborni materijal i da je na spornim mestima petočlana komisija koju su činili i predstavnici opozicionih lista Ka su potpisali izveštaje o kontroli zapisnika o radu. 

Milićević je dodala da će GIK u roku od sedam dana, ukoliko ne budu uložene žalbe na Ukupan izveštaj doneti rešenja o dodeli mandata odbornicima. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija