Politika

Evroposlanik Aleksandar Nikolić: Poništili bismo priznanje nezavisnosti Kosova, branimo suverenitet nacija

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2024

-

16:36

Evroposlanik Aleksandar Nikolić: Poništili bismo priznanje nezavisnosti Kosova, branimo suverenitet nacija
Evroposlanik Aleksandar Nikolić: Poništili bismo priznanje nezavisnosti Kosova, branimo suverenitet nacija - Copyright Youtube/RTL/Screenshot

veličina teksta

Aa Aa

Evroposlanik iz stranke Nacionalno okupljanje Aleksandar Nikolić rekao je da je njegova stranka dosledna u stavu o poništavanju francuskog priznanja Kosova.

Nikolić je naveo da je Marin Le Pen  2017. godine izjavila da će, ako pobedi na predsedničkim izborima, poništiti priznanje Kosova, kao i da je taj stav i dalje isti.

"Poništili bismo priznanje nezavisnosti Kosova, dosledni smo svojim stavovima i branimo suverenitet nacija", rekao je on za dnevni list Politika.

Nikolić je istakao da je Francuska stranka Nacionalno okupljanje (RN) na izborima za Evropski parlament osvojila dvostruko više glasova od Preporoda predsednika Emanuela Makrona i dodao da je u nastojanju da obuzda nalet desnice, Makron raspisao i vanredne parlamentarne izbore.

"Nacionalno okupljanje ima dobre šanse i da se nađe na čelu vlade. Francuzi će izaći na birališta 30. juna i 7. jula, a anketa Instituta IFOP predviđa da će RN osvojiti 34 odsto glasova", kazao je Nikolić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija