Politika

Niška opozicija optužuje predsednika Višeg suda da utiče na rad GIK

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/06/2024

-

16:07

Niška opozicija optužuje predsednika Višeg suda da utiče na rad GIK
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Nosilac izborne liste "Biramo Niš" Đorđe Stanković tvrdi da vršilac dužnosti predsednika Višeg suda u Nišu Tomislav Trajković, koji je i predsednik Veća koje odlučuje o njihovim žalbama nakon izbornog procesa, vrši direktan uticaj na Gradsku izbornu komisiju.

"On traži da se usvoje zapisnici koji nisu postojali u vreme pismene izrade odluka i tako stvori procesne uslove da naše žalbe budu odbijene. To je direktno kršenje procedura. Suština je da bi bez tih zapisnika, žalbe morale da budu usvojene i da se ponovo glasa na tim biračkim mestima", rekao je Stanković. 

Dodaje da očigledno postoje politički pritisci da se ovaj proces što pre zavši, a da se opozicija natera da pravdu potraži na drugi način.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Stanković podseća i da je Trajković već osam mesecu u v.d. statusu i da u narednih desetak dana očekuje svoj izbor. 

"Sa ovim krešenjem procedura očigledno dokazuje svoju političku podobnost", kazao je Stanković. 

Miloš Nešić, kandidat na listi Biramo Niš, rekao je da su se predstavnici opozicije okupili ispred Suda kako bi predali obaveštenje da tih zapisnika nije bilo kada su njihove žalbe podnete.  

Podsećamo, opozicija je, nakon odluke GIK o preliminarnim rezultatima izbora, podnela više od 30 prigovora na izborni proces, ali da većina nije usvojena. Sada čekaju odgovor Višeg suda u Nišu na njihove žalbe. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija