Politika

Ministar Gašić obišao Fabriku municije " Prvi partizan" u Užicu

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2024

-

16:35

Ministar Gašić obišao Fabriku municije " Prvi partizan" u Užicu
Tanjug/Ministarstvo odbrane/Marijana Janković - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Marijana Janković

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Bratislav Gašić obišao je danas fabriku municije "Prvi partizan" u Užicu i tom prilikom izjavio da mu je drago što vidi da svi proizvodni pogoni rade punim kapacitetom.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, Gašić je izrazio zadovoljstvo što se u ovom preduzeću odbrambene industrije ozbiljno razmišlja o investicijama i razvoju.

"Drago mi je da vidim da svi proizvodni pogoni rade punim kapacitetom. Zahvalan sam radnicima Prvog partizana što neumorno rade kada su u pitanju potrebe Vojske Srbije. Poslovanje preduzeća veoma je značajno i kada je reč o privredi regiona zapadne Srbije", rekao je ministar odbrane.
Gašić je ukazao i na značaj zapošljavanja mladih stručnjaka u odbrambenu industriju Srbije, što je, kako je naglasio jedan od prioritetnih zadataka.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Marijana Janković

 

U saopštenju se navodi da su rukovodstvo i generalni direktor fabrike municije " Prvi partizan" Dobrosav Andrić predstavili Gašiću poslovanje tog preduzeća, kao i planove za nove investicije koje bi omogućile da se u rad uključe nove proizvodne linije.

Dodaje se da je nakon sastanka sa rukovodstvom preduzeća, ministar odbrane obišao pogone za proizvodnju streljačke municije gde mu je predstavljen deo opreme koja je nabavljena u sklopu modernizacije kapaciteta i novog investicionog ciklusa.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Marijana Janković

 

Gašić je obišao i novoizgrađene objekte "Prvog partizana" na novoj lokaciji. Obilasku su, kako se navodi prisustvovali i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.
 

Komentari (0)

Srbija