Politika

Vučić nakon sastanka sa Dodikom: Srbija i Srpska će se 23. maja zajednički boriti za istinu, ponos i dostojanstvo

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/05/2024

-

14:15

Vučić nakon sastanka sa Dodikom:  Srbija i Srpska će se 23. maja zajednički boriti za istinu, ponos i dostojanstvo
Vučić nakon sastanka sa Dodikom: Srbija i Srpska će se 23. maja zajednički boriti za istinu, ponos i dostojanstvo - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, a ključna tema razgovora bili su odnosi Republike Srbije i Republike Srpske i reakcija celokupnog srpskog naroda na izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

"Obavestio sam predsednika Dodika o naporima koje Republika Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti", naveo je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu "Budcnossrbijeav".

 

 

Kako je dodao, istovremeno ga je Dodik informisao o razgovorima koje je imao u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Srpske.

"Predsednik Dodik upozorio me je da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posledice na odnose unutar Bosne i Hercegovine", dodao je.

Instaram/buducnostsrbijeav

 

Kako je takođe naveo, posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda.

"Pričali smo o saboru koji je zakazan za 8. jun u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze", rekao je.

Kako je dodao, "Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija