Politika

Opozicija razmatra da ne izađe na izbore, Lazović: Ako žele da nas spreče da učestvujemo, nek probaju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/05/2024

-

15:44

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija pod sloganom "Biram borbu" razmatra da se povuče iz izbornog procesa zbog odbijanja izbornih lista. Pred sastanak na kojem treba da odluče o tome, kopredsednik Zeleno-Levog fronta Radomir Lazović rekao je za Euronews Srbija da svi kandidati koalicije "Biram borbu" imaju ispravnu dokumentaciju, da je sve urađeno po zakonu i da nema nikakve bojazni od propusta.

"Bilo je na nekim listama tehničkih propusta koji su rešavani ali nemaju veze sa ovim slučajevima. Što se nas tiče, naše kandidature su tu, ljudi idu u kampanju i ja mislim da ne treba više ni da se osvrćemo na to. Ako vlast želi da nas spreči da izlazimo na izbore, na dobrom su putu, ali čini mi se da što se nas tiče mi hoćemo da učestvujemo i da pobedimo. Ako žele da nas spreče, neka probaju pa da vidimo šta će da bude. Oni su nas do sada, pa ja ne znam na koliko mnogo načina i na koje sve manipulacije su radili, ne bi li nas sprečeli da se kandiduju, ne bi li nam otežali rad notara. Ja mislim da bi trebalo da se prihvate sve liste i da se prestane više sa time", rekao je Lazović.

Savo Manojlović, kandidat za gradonačelnika "Kreni-promeni" izjavio je danas da ukoliko sve opozicione liste koje ispunjavaju dovoljan broj potpisa ne budu proglašene validnim do petka u 12 sati, da će povući sa beogradskih i opštinskih listi u Beogradu sve izborne liste sve liste i organizovati blokadu izbora.

"Obraćamo vam se u vezi sa obaranjem izbornih lista. Ukoliko sve opozicione liste koje ispunjavaju dovoljan broj potpisa ne budu proglašene do petka u 12 sati, povući ćemo sve liste izborne liste do petka. Ili čemo imati izbore 2. juna ili ćemo organizovati potpunu blokadu izbora“, rekao je Manojlović.

Manojlović je na konferenciji za medije rekao da je na Novom Beogradu, Zemunu i Lazarevcu proglašena lista Kreni-promeni.

"Oborene su na Vračaru i Starom gradu, što je učinjeno i sa 'Biram borbu'", rekao je i dodao da je isti slučaj i sa Voždovcem i RAkovicom i za "biram borbu" i za "Kreni-Promeni".

Naveo je i da je najveći problem bio sa prikupljanjem poptisa i nedovoljnim brojem overivača.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija