Društvo

Pripadnici vojne policije Srbije vratili se iz mirovne misije na Kipru

Komentari

Autor: FoNet

17/10/2022

-

17:10

Pripadnici vojne policije Srbije vratili se iz mirovne misije na Kipru
Pripadnici vojne policije Srbije vratili se iz mirovne misije na Kipru - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici odeljenja vojne policije iz sastava Vojske Srbije, koji su prethodnih šest meseci bili angažovani u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru, vratili su se u zemlju nakon uspešnog učešća u misiji, saopštlo je danas Ministarstvo odbrane.


Oni su prethodne nedelje predali novom kontingentu Vojske Srbije, koji je u zonu operacije upućen početkom ovog meseca, navodi Ministarstvo. Vojska Srbije u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru, osim odeljenja vojne policije, angažuje i štabne oficire u komandi misije u Nikoziji, a prethodno je, od 2011. do 2018. godine, u ovoj misiji učestvovala i sa jedinicom ranga pešadijskog voda.

Odeljenje vojne policije u mirovnoj operaciji na Kipru nalazi se u sastavu britanskog kontingenta i izvršava širok spektar zadataka - od mera zaštite angažovanih snaga, istražnih radnji po nalogu Ujedinjenih nacija, bezbednosnih patrola i obezbeđenja važnih ličnosti.

"Za vreme svog angažovanja oni su profesionalno i stručno realizovali sve zadatke u skladu sa mandatom misije i tako na najbolji način reprezentovali Vojsku Srbije i Republiku Srbiju u međunarodnom okruženju", ocenilo je u saopštenju Ministarstvo.

 

 

Komentari (0)

Srbija