Društvo

U Srbiji danas sunčano, sa smanjenjem oblačnosti: Kakvo nas vreme očekuje za vikend?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/10/2024

-

07:25

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

U Srbiji će danas prepodne doći do postepenog smanjenja oblačnosti, a tokom dana će u većini krajeva biti pretežno sunčano vreme. U većem delu dana duvaće uglavnom slab, u košavskom području umeren vetar, povremeno i jak istočni i jugoistočni, a temperature će se kretati od jedan do 21 stepeni.

"Magla u ovim trenucima prekriva veći deo južne i zapadne Srbije, pre svega doline i kotline.
Magla ovog jutra utiče i na loš kvalitet vazduha, jer se štetne čestice zadržavaju u prizemnom sloju.
Takođe, nema ni vetra koji bi pročistio vazduh", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković i dodaoje da se podizanje magle očekuje u narednih tri do četriri sata..

Takođe, kako dodaje, nema ni vetra koji bi pročistio vazduh. Stabilno vreme posledica je anticiklona, koji će na vreme uticati sve do kraja meseca. To znači, kako kaže, da kiše neće biti i da će nebo uglavnom biti vedro.

Formiranju i dužem zadržavanju magle pogoduje mirno vreme, bez vetra.

"U narednim satima biće mirno uz veoma slab vetar jugoistočnog pravca", kaže i dodaje da će nakon toga, vreme biti pretežno sunčano i suvo.

U Beogradu će tokom dana biti pretežno sunčano vreme, duvaće umeren, kratkotrajno i jak jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura biće oko 21 stepen.

Za dane vikenda biće idealno za boravak u prirodi ili na otvorenom, naročito od podneva kada se magla podigne.

"I u subotu i nedelju biće sunčano i vedro i prijatno toplo. Međutim, jutra će biti hladna, ponegde će biti zabeležen i slab prizemni mraz pa ukoliko imate cveće ili biljke na otvorenom valjalo bi ih zaštititi", navela je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija