Društvo

Danas najtopliji dan u sedmici, temperature do 29 stepeni - evo i kada nam stiže obrt

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/10/2024

-

07:29

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Današnji dan biće najtoplji u ovoj sedmici. Maksimalna temperatura kretaće se od 24 do čak 29 stepeni Celzijusa.

"Kada je reč o vetru, on će u narednim satima duvati sve jače i uticaće na brže podizanje magle. U donjem Podunavlju i na planinama očekuju se najjači udari južnog vetra", navela je urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Što se tiče narednih dana, Ćirković kaže da nas od sutra očekuje obrt. Kako objašnjava, stiže nova promena vremena i to nagla. Front sa severa spustiće temperaturu za više od 10 stepeni, i ponovo će aktivirati ciklon iz Sredozemlja.

"To znači da od sutra u Srbiji treba ponovo očekivati kratkotrajne pljuskove i grmljavinu. Obilnih padavina može biti na jugu i jugozapadu, u oblasti Prištine i Novog Pazara", rekla je ona.

U Srbiju danas stiže isaharski peskak i prvo će zahvatiti južne predele Srbije, južnije od  Čačka i Kruševca. Sutra tokom dana pesak mogu da očekuju i Vojvođani, jer će sa južnim vetrom Sahara stići i do najsevernijih predela naše zemlje.

Ćirković napominje da je reč o normalnoj pojavi koja se, između ostalog, često javlja tokom jesenjih meseci.

"Do Srbije će stići manja količina koja neće uticati na zdravlje ljudi. U danu pred nama, nakon podizanja jutarnje magle, biće sunčano i vedro. Neće biti obalka iz kojih će padati kiša", rekla je Ćirković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija