Društvo

Đurđević Stamenkovski: Roditeljski dodatak u Srbiji biće najveći na Balkanu

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2024

-

12:40

Đurđević Stamenkovski: Roditeljski dodatak u Srbiji biće najveći na Balkanu
Đurđević Stamenkovski: Roditeljski dodatak u Srbiji biće najveći na Balkanu - Copyright Pixabay, Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiji Milica Đurđević Stamenkovski danas je u Pirotu predstavila mere koje sprovodi to ministarstvo u cilju unapređenja demografske slike Srbije i rekla da će roditeljski dodatak u Srbiji biti najveći na Balkanu.

Đurđević Stamenkovski rekla je da se merama resovnog ministarstva među kojima su povećanje roditeljskog dodatka, subvencija za majke, podrška ženama preduzetnicama u ruralnim sredinama i drugim podstiče porast nataliteta i stvaranje porodica, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Ona je rekla će nakon izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom roditeljski dodatak u Srbiji biti najveći na Balkanu i da će taj uvećani iznos dobiti sve majke koje su rodile dete od 1. januara ove godine.

Predstavljajući mere ministarstva u cilju unapređenja demografije na tvrđavi vojvode Momčila u Pirotu, Đurđević Stamenkovski je naglasila da je porodica tvrđava koju u 21. veku svi zajedno treba da branimo i čuvamo i da se vraćajući se porodici, vraćamo sebi, korenima, svom izvorištu.

"Ove godine u Pirotu rođeno je više beba nego prošle, iako nije dovoljan broj da bi se povećao prirodni priraštaj, zato borbu za roditeljstvo nastavljamo", zaključila je Đurđević Stamenkovski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija