Društvo

Na pomolu nova, intenzivna promena vremena: Spremite se za gotovo novembarske temperature

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/09/2024

-

07:14

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Danas kratkotrajna stabilizacija vremena. Četvrtak će biti najstabilniji dan u ovoj nedelji. Od sutra prava jesen u Srbiji i gotovo novembrske temperature, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"Vreme će danas nepovoljno uticati na većinu hroničnih bolesnika. Rekacije će biti u vidu glavobolje i neraspoloženja, a dodatne tegobe mogu imati srčani i nervni bolesnici. Razlog za to je prvenstveno vazdušni pritisak koji će u narednim satima biti u padu. Nova promena vremena je na pomolu, i ona će biti intezivna, jer će se u Đenovi ponovo aktivirati ciklon", rekla je ona.

Pre njegovog aktiviranja, kako je dodala, danas u Srbiji stabilno, uz dosta sunčanih sati. Danas neće biti kiše, tako da kišobran ostavite kod kuće.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

"Kada je reč o vetru, on je u toku noći promenio pravac za severnog na južni i malo je oslabio. U narednim satima duvaće slab do umeren vetar južnog i jugoistočnog pravca. Upravo zbog promene pravca vetra na južni i više sunca, temperatura će danas biti osetno viša nego juče. Maksimalna dnevna kretaće se od  27 do 30 stepeni Celzijusa", navela je Ćirković i dodala da će u Beogradu najviša dnevna biti 29 stepeni Celzijusa.

Narednih dana

Kako kaže, u nastavku nedelje prava jesen. Ciklon u Đenovi ponovo će se aktivirati što znači da Srbiji za dane vikenda stiže novi talas obilnih kiša i zahlađenje.

"Temperatura će biti u osetno padu, i za dane vikenda u najtoplijem delu dana neće prelaziti 15 stepeni. Takođe, očekujemo da u subotu i nedelju padne velika količina kiše, preko 50 l/m2. Prognostički modeli su usaglašeni ovo je kraj leta", zaključila je ona.

 

Komentari (0)

Srbija