Društvo

Čekaju nas prave jesenje temperature i u nastavku sedmice - nestabilno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/09/2024

-

07:15

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U poslednjoj dekadi septembra čekaju nas prave jesenje temperature koje će biti ispod proseka ali i obilna kiše. U poslednja 24 sata pala je velika količina kiše, a podaci kažu da je najviše palo u Kragujevcu, čak 70 litara po metru kvadratnom. Duvao jak severac brzinom od 50 kilometara na sat, a nebo je gotovo celog dana bilo prekriveno tmurnim oblacima. Situacija će danas biti mirnija, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"Naime, hladan front je većim svojim delom već  prešao preko Srbije, a to znači da će padavine danas biti slabije i temperatura viša nego juče. Kišu ili po koji prolazni pljusak u prepodnevnim satima mogu da očekuju stanovnici istočnih predela. Kako dan bude odmicao, padavine će biti sve slabije, do pondeva će prestati nakon čega će uslediti delimično razvedravanje", navela je ona.

Euronews

 

Kada je reč o temperaturi, danas će za nijansu biti prijatnije nego juče. Maksimalna dnevna kretaće se od 20 stepeni na jugu do 25 stepeni Celzijusa na severu. U Beogradu će, kako kaže, najviša dnevna biti 24 stepena Celzijusa.

"Osećaj hladnoće pojačavaće vetar severnog pravca koji će duvati brzinom do 50 kilometara na sat. Najjači udari biće zabeleženi oko Majdampeka i Bora", dodala je.

Narednih dana

"U nastavku nedelje nestabilno, uz povremenu kišu i pljuskove. U petak krajem dana stiže i novi hladan talas koji će, osim zahlađenja, doneti i nove količine padavina koje će lokalno biti i obilne", rekla je Ćirković.

Kako dodaje, očekuje se da za dane vikenda padne više od 50 litara metara kvadratnih.

 

Komentari (0)

Srbija