Društvo

Nigde bez kišobrana: I danas nestabilno vreme - kad se očekuje prestanak padavina?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/09/2024

-

07:13

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Najviše kiše danas mogu da očekuju stanovnici istočne i jugoisočne Srbije, na potezu od Požarevca do Prištine. Očekuje se da za vrlo kratko vreme na tom području padne oko 20 l/m2. Uključen je i viši stepen upozorenja, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"U istočnom delu Srbije kao i na Kosovu i Metohiji uključen je viši stepen upozorenja, odnosno naradžasti meteoalarm. U ostalim predelima, situacija će danas biti mirnija, otuda žuta i zelena boja koji su niž stepeni upozorenja", rekla je ona.

Kako dodaje, preko Srbije se i dalje premešta hladan front, koji na svom putu nosi tmurne oblake i obilne padavine. Vazdušni pritisak je u padu, meteoropate zato u narednim satima mogu da očekuju umor, glavobolju i pospanost.

"Za danas pripremite kišobran. Oblaci će nas pratiti tokom celog dana, a kiša i pljuskovi padaće u gotovo celoj zemlji, naročito pre podne. Najveća količina kiše pašće do podneva i istočnom, južnom i ugoistočnom delu Srbije. U ostalim predelima, od podneva se očekuje prestanak padavina, ali ne i razvedravanje. Do kraja dana ostaće tmurno i oblačno", navela je Ćirković.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Prema njenim rečima, košava je prestala, i taj južni vetar sada je zamenio severni koji će u narednim satima duvati brzinom do 30 km/h.

"Upravo zbog tog severnog vetra, temperatura će biti prava jesenja. Danas u najtoplijem delu dana od 20 stepeni na jugu do 26 na severu", kaže ona.

Narednih dana

Kako dodaje, u nastavku nedelje ostaje nestabilno, uz čestu pojavu kiše i pljuskova.

"Temperatura će biti u blagom porastu, ali ne očekujemo da će preći 30 podeljak. Ovako nestabilno i nešto svežije vreme, prema trenutnim prognozama, pratiće nas do početka sledeće sedmice", zaključila je Ćirković.

Komentari (0)

Srbija