Društvo

Drugi deo sedmice prijatniji i nestabilniji: Stiže i osveženje, ali i košava

Komentari

Autor: Euronews Srbija

05/09/2024

-

07:14

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Drugi deo sedmice biće temperaturno prijatniji, ali i nestabilniji. Uskoro se završava i toplotni talas, a u Srbiji će danas temperature biti niže, samim tim i niži stepen upozorenja, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

"U većini mesta aktiviran je žuti meteoalarm, jedino je u Vojvodini i Beogradu još uvek na snazi naradžasti. Oba alarma uključena su zbog visoke temperature. U Beogradu i Vojvodini danas iznad 35 u ostalim krajevima iznad 30 stepeni Celzijusovih", rekla je ona.

Kako dodaje, vreme u Srbiji i dalje je po uticajem anticiklona, što znači da ni danas ne treba računati na kišu i pljuskove, izuzev u brdsko planinskim predelima.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

"Lokalni razvoj oblaka i po koji prolazni pljusak moguć je danas poslepodne na jugu i jugozapadu zemlje. U ostalim predelima suvo, sunčano i vedro. Vetar ostaje slab, kao potvrda stabilne atmosfere. U narednim satima i do kraja dana duvaće vetar promenljivog pravca", navela je ona.

Prema njenim rečima, temperatura že biti bez bitnije promene. Sever će i danas biti najtopljiji deo zemlje. Maksimalna dnevna kretaće se od 32 na jugu do 36 stepeni Celzijusa na severu.

Naredni dani

"Od petka u našoj zemlji prijatnije. Očekuje se blaži pad temperature koji će biti uvertira u promenu vremena koja stiž početkom naredne nedelje", kaže.

Od sutra, dodaje ona, treba očekivati i češću pojavu kiše i pljuskova u svim predelima.

"Sumirano u petak blago osvežnje i kiša, u subotu pljuskovi još ponegde u Banatu, u nedelju počinje da duva košava", navodi Ćirković.

Komentari (0)

Srbija