Društvo

I danas tropske temperature u Srbiji: Kada možemo da očekujemo promenu vremena?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/09/2024

-

07:21

I danas tropske temperature u Srbiji: Kada možemo da očekujemo promenu vremena?
I danas tropske temperature u Srbiji: Kada možemo da očekujemo promenu vremena? - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Tropski talas traje i dalje. Temperatura će i danas biti iznad 30 stepeni, a kiše i pljuskova nema na vidiku, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Lazarević. 

Kiša u pojednim mestima nije pala već mesecima, stanje sa sušom se pogoršava. Zbog toga, na Dunavu,  nizvodno od Slankamena i na Savi narednih dana vodostaji će biti ispod plovidbenih nivoa. Proticaji na pojednim rekama su se približili biološkom minimumum

Kiše nema na vidiku, bar neke veće količine, jer smo i dalje pod uticajem anticiklona koji na svojim obodima drži kišonosne oblake. Glavne odlike anticiklona su mirno, sunčano i suvo vreme .

Upravo će tako vreme biti i danas. Nebo će povremeno biti prošarano oblacima, ali samo onih na većim visinama iz kojih ne pada kiša.

Anticiklonalno vreme karakteriše i slabo strujanje vazduha. U narednim satima duvaće slab do umeren vetar promenljivog pravca

Kada je reč o temperaturi, očekuju nas slične vrednosti kao i juče. Maksimalna dnevna od 32 do 36 stepeni

U naredna tri dana vreme ostaje gotovo isto. Noći  i jutra prijatno sveži, dani sparni i topli. Kiša i po koji prolazi pljusak očekuju se tek u brdsko planiskim predelima, ali reč o je maloj količini.

Osveženje i promena vremena očekuju se krajem vikenda i početkom naredne sedmice.

Komentari (0)

Srbija