Društvo

Čučković: Dosta se radi na tome da protočnost saobraćaja u Beogradu bude maksimalna

Komentari

Autor: Tanjug

16/08/2024

-

12:30

Čučković: Dosta se radi na tome da protočnost saobraćaja u Beogradu bude maksimalna
Čučković: Dosta se radi na tome da protočnost saobraćaja u Beogradu bude maksimalna - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Gradski menadžer Miroslav Čučković izjavio je danas da se dosta radi na tome da protočnost saobraćaja u Breogradu bude maksimalna i naveo da je prethodnih dana urađena i kompletna rehabilitacija kolovoza, ivičnjaka, trotoara i stajališta autobuske okretnice Zeleni venac posle više godina.

"Ovo naše saobraćeno čvorište je jako važno za građane, jer je veliki broj autobusa prisutno na tom terminusu, tačnije 16 linija javnog gradskog prevoza", istakao je za Tanjug Čučković.

On je dodao da je rađena i rehabilitacija saobraćajnica sve tri trake na Brankovom mostu, odnosno i žute i dve trake koje idu i iz pravca starog grada ka Novom Beogradu.

"I iz pravca Novog Beograda ka Starom gradu smo uradili rehabilitaciju žute trake i nakon završetka kružnog toka kod Dejtonske pumpe, ovog velikog u koji će se slivati tri bulevara imaćemo tu aktivnost rehabilitacije i ove dve trake koje idu ka Starom delu grada", rekao je on.

Kako je naglasio, cilj je da do početka školske godine imamo mogućnost da kompletna saobraćajna protočnost na tom delu bude na maksimalnom nivou za sve one koji su i korisnici javnog prevoza i koji idu svojim automobilima ka gradu ili na neku željenu destinaciju.

Uskoro otvaranje mosta preko Topčiderske reke 

Prema rečima Čučkovića, koliki je značaj dodatnih saobraćajnih traka najbolje pokazuju primeri bulevara na Višnjci i Bulevara Zorana Đinđića, koji značajno olakšavaju saobraćaj u špicu.

Čučković je naveo da se trenutno radi Ulica Milentija Popovića i sklanjanje malog ostrvca između šina i same saobraćajnice kako bi svi koji mogu koristili i tu treću traku ukoliko nema u tom trenutku tramvaja.

Gradski menađer je najavio da je sledeći saobraćajni građevinski poduhvat u gradu otvaranje mosta preko Topčiderske reke, koji se sada rehabilituje, kao i proširenje i obnova Ulice Teodora Drajzera.

Dodao je da je u planu je i proširenje i nastavak Bulevara Vojvode Mišića, u delu do Milošova konaka, gde će, kako je naglasio, takođe biti više traka.

"Radiće se i ono parče ulice Patrijarha Pavla od 1,4 kilometara koje ide sa mosta desno direktno ka Rakovici i Ceraku. Tu ćemo imati izvođača i, nadam se, ove jeseni da ćemo dobiti firmu koja će to napraviti. Na tom gradilištu ćemo biti tokom cele 2025. godine" najavio je Čučković.

Istakao je da se strogo kontroliše upotreba klima uređaja u autobusima javnog gradskog prevoza i naveo da je, ako se u nekom vozilu javnog gradskog prevoza ne koriste klima uređaji kada je temperatura napolju visoka kao ovih dana, propisana kazna od 180.000 dinara, Čučković je rekao i da kontrolne table koje pokazuju kada dolaze autobusi funkcionišu bez problema.

Komentari (0)

Srbija