Društvo

Vlada Srbije dodelila novčane nagrade vaterpolistima, Aleksandri Perišić i košarkašima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/08/2024

-

20:03

Vlada Srbije dodelila novčane nagrade vaterpolistima, Aleksandri Perišić i košarkašima
Vlada Srbije dodelila novčane nagrade vaterpolistima, Aleksandri Perišić i košarkašima - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici rešenja o dodeli novčane nagrade članovima muške vaterpolo reprezentacije Srbije u visini od po 200.000 evra u dinarskoj protivvrednosti za osvojenu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u Republici Francuskoj, od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine, a isti iznos dodeljen je i njihovom treneru.

Za sportske rezultate – osvojenu srebrnu medalju u olimpijskoj disciplini tekvondo na Olimpijskim igrama u Parizu sportistkinji Aleksandri Perišić i njenom treneru dodeljena je nagrada u iznosu od po 100.000 evra u dinarskoj vrednosti, dok je članovima muške košarkaške reprezentacije, prema rešenju Vlade Srbije, pripala nagrada u visini od po 60.000 evra u dinarskoj protivrednosti za osvojenu bronzanu medalju.

Isti iznos dodeljen je i treneru srpske košarkaške reprezentacije.

Podserimo, olimpijski tim Srbije završio je kao 27. po broju medalja na Olimpijskim igrama sa osvojenih ukupno pet odličja, dok su Amerikanci prvi sa čak 126 medalja, od kojih su 40 zlatne, konačan je bilans Igara u Parizu koje se zvanično zatvaraju večeras.

Srbija je osvojila tri zlatne medalje - vaterpolisti, Novak Đoković i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec u paru, jedno srebro - Aleksandra Perišić u tekvondu i jednu bronzu koju su osvojili košarkaši.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija