Društvo

Svečani doček olimpijaca sutra u 20 časova ispred Starog dvora

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2024

-

19:05

Svečani doček olimpijaca sutra u 20 časova ispred Starog dvora
Svečani doček olimpijaca sutra u 20 časova ispred Starog dvora - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Svečani doček srpskih osvajača olimpijskih medalja održaće se sutra, 12. avgusta, sa početkom u 20 časova ispred Starog dvora, saopšteno je danas iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

"Sa balkona Starog dvora sugrađanima će se obratiti osvajači medalja, zlatni vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec, osvajačica srebrne medalje u tekvondou Aleksandra Perišić, bronzani košarkaši, a očekuje se potvrda osvajača zlatne medalje u tenisu Novaka Đokovića. Pozivamo sugrađane da u što većem broju dođu ispred Starog dvora i da zajedno sa srpskim olimpijcima proslavimo uspeh srpskog sporta", navodi se u saopštenju. 

Olimpijski tim Srbije završio je kao 27. po broju medalja na Olimpijskim igrama sa osvojenih ukupno pet odličja, dok su Amerikanci prvi sa čak 126 medalja, od kojih su 40 zlatne, konačan je bilans Igara u Parizu koje se zvanično zatvaraju večeras.

Srbija je osvojila tri zlatne medalje - vaterpolisti, Novak Đoković i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec u paru, jedno srebro - Aleksandra Perišić u tekvondu i jednu bronzu koju su osvojili košarkaši.

Od država iz region iza Srbije su na 30. mestu ostale Hrvatska sa po dva zlata i srebra i tri bronze, kao i Slovenija sa dva zlata i srebrom.

Amerikanci su prvi sa 40 zlata, 44 srebra i 42 bronze, dok drugoplasirani Kinezi imaju takođe 40 zlatnih medalja, ali 27 srebrnih i 24 bronzane. Treći je Japan sa skorom od 20 zlata, 12 srebra i 13 bronzi, četvrta Australija sa skorom 18-19-16, a peti domaćin Francuska sa skorom 16-26-22.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija