Društvo

Ugašen požar u fabrici "Fragmat S" u Šidu: Nema povređenih, ali se građani pozivaju na oprez zbog gustog crnog dima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/08/2024

-

22:53

Ugašen požar u fabrici "Fragmat S" u Šidu: Nema povređenih, ali se građani pozivaju na oprez zbog gustog crnog dima
Ugašen požar u fabrici "Fragmat S" u Šidu: Nema povređenih, ali se građani pozivaju na oprez zbog gustog crnog dima - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Kako saznaje Euronews Srbija sa terena, danas je u popodnevnim časovima u Šidu izbio požar u fabrici hidro i termo izolacionih materijala "Fragmat S".

Privatna arhiva

 

Prema nezvaničnim saznanjima požar je ugašen brzom reakcijom vatrogasne službe i nije bilo povređenih.

Kako saznajemo, gorela je bitumenska hidroizolacija u krugu fabrike.

Privatna arhiva

 

Opština Šid saopštila je da je požar lokalizovan, a da su na terenu sve nadležne ekipe Hitne pomoći, Vatrogasno-spasilačkog odeljenja i MUP-a

"Na sreću, nema ljudskih žrtava, a zabeležena je velika materijalna šteta. Na terenu su nadležni istražni organi, kako bi se u što kraćem roku utvrdio uzrok nastanka požara", piše u saopštenju na Fejsbuku.

 

Upozorenje građanima zbog dima: Potrebno je preduzeti sve mere predostrožnosti

Na osnovu prijave građana, da iz proizvodnih pogona i odžaka firme "Fragmat", u kojoj je danas u poslepodnevnim časovima izbio požar, izbija i širi se gust dim neprijatnog mirisa, mirisa naftnih derivata i propilena, molimo građane da povećaju stepen lične zaštite sve dok nadležni organi ne utvrde potencijalni stepen ugroženosti, saopštila je opština Šid.

Takođe se navodi da od nadležnih i odgovornih iz firme "Fragmat" još uvek nema povratnih informaciju o vrsti opasnog materijala i gasova koje u kontinuitetu izbacuju u atmosferu, pa je neophodno preduzeti sve mere predostrožnosti.
 

Komentari (0)

Srbija