Društvo

Temperature ispod proseka, ali ne zadugo, stiže i novi toplotni talas

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/07/2024

-

07:22

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Nakon tropske vrline, temperatura danas ispod proseka. Osveženje je doneo hladan front koji je većim svojim delom već prešao preko Srbije. U narednim satima sunčano, uz ređu pojavu kratkotrajnih pljuskova, kaže meteorolog Euronewsw Srbija Milena Ćirković.

"Sa prolaskom fronta i padom vazdusnog pritiska meteoropate se danas mogu osećati loše. Od reakcija se očekuju glavobolja, pospanost, bolovi u mičićima. Savet je da budete na dodatnom oprezu, naročito ukoliko ste za volanom", navela je.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Sa druge strame, kako je dodala, nakon prolaska fronta, atmosefera će iz sata u sat biti sve stabilnija. Malo vlage, međutim i dalje cirkuliše u višim slojevima, što znači da će i danas ponegde biti uslova za kišu i grmljavinu.

"Padavine će danas biti rezervisane samo za južne delove Srbije, južnije od Kragujevca. U ostalim predelima suvo, uz smenu sunca i oblaka. Kada je reč o temperaturi, u narednim satima ostaje ispod proseka i ispod 30 stepeni. U najtoplijem delu dana od 26 do 30 stepeni", rekla je.

Današnji dan obeležiće vetrovito vreme, te kako kaže, u narednim satima duvaće pojačan do jak severozapadni vetar koji će pojačavati osećaj hladnoće.

"Najjači udari očekuju se posle podneva u Negotinskoj i Timočkoj Krajini, gde će vetar duvati brzinom od oko 50km/h. U petak i za dane vikenda, stabilno uz sve ređu pojavu kiše i pljuskova.

Temperatura od sutra ponovo u porastu i za vikend ponovo iznad 30 stepeni, pa i 35. To će između ostalog biti i početak novog toplotnog talasa koji će, prema prognozama, trajati veći deo avgusta", zaključila je.
 

Komentari (0)

Srbija