Društvo

Direktor GAK Narodni front: Očekujemo da će u naredna dva, tri dana biti montirana nabavljena oprema za klimatizaciju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/07/2024

-

09:00

Direktor GAK Narodni front: Očekujemo da će u naredna dva, tri dana biti montirana nabavljena oprema za klimatizaciju
Tanjug/Strahinja Aćimović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Nabavljena je nova oprema za klimatizaciju u GAK Narodni Front, a direktor te zdravstvene ustanove prof. Željko Miković očekuje da će problem biti rešen u naredna dva, tri dana, koliko treba majstorima da je instaliraju opremu i puste je u rad.

Miković objašnjava da klinika ima komplikovan sistem klimatizacije, da u operacionim salama, odeljenjima intenzivne nege, ali i samom porodilištu klimatizacija radi, ali je problem nastao na odeljenju gde leže porodilje i odeljenju gde su žene koje održavaju trudnoću. Tu je došlo do kvara na sistemu i taj deo klinike ostao je bez klimatizacije.

"U tom delu klinike sistem za rashlađivanje ugrađen je 2007. godine. Svake godine, na proleće, radili smo servis. Tako je bilo i sada. Međutim, kada su krenule vrućine krenuli su i problemi. Problemi su rešavani, ali je počela da otkazuje i elektronika. Serviseri su se našli u problemu jer je oprema stara i nije bilo rezervnih delova za njih. Kada smo videli da to ne može biti zamenjeno, obratili smo se Ministarstvu zdravlja koje je reagovalo odmah. Nabavljeni su novi sistemi", rekao je Miković za RTS.

U ovom porodilištu od početka jula rođeno je 400 beba, a od početka godine 3.650 beba. Miković kaže da taj broj govori o poverenju koje žene imaju u tu zdravstvenu ustanovu.

"Ženama je važno da dobiju dobru medicinsku negu, da budu sigurne, komfor je na drugom mestu. Svakog dana od 1. jula broj porođaja je od 20 do 30, što je naš maksimalni kapacitet. Sve su majke i sva deca su sigurni i zaštićeni. Danas imamo 82 bebe u boksu, juče smo imali 21 porođaj", naveo je on.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija