Društvo

Milićević otvorio letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore kod Velike Plane

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2024

-

18:51

Milićević otvorio letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore kod Velike Plane
Milićević otvorio letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore kod Velike Plane - Copyright Tanjug/MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/DUŠKO VUKAJLOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Ministar bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u etno-selu "Moravski konaci" kod Velike Plane, tematski letnji kamp za mlade iz regiona i dijaspore u kojem učestvuje 155 mališana srpskog porekla uz različih zemalja.

U letnjem kampu za mlade iz regiona i dijaspore učestvuju mališani srpskog porekla iz Italije, Austrije, Hrvatske, Republike Srpske, Mađarske i Rumunije, koji su članovi srpskih kulturno-umetničkih društava i s ponosom predstavljaju našu kulturu i tradiciju, saopšteno je iz Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom.

"Draga deco, gde god da se nalazite u svetu, vi ste naši ambasadori, čuvari našeg jezika, običaja i vrednosti. Znajte, gde god živeli, vi ste Srbi. Čuvajte ćirilicu i nikad nemojte da je zaboravite. To su naši simboli. Ako nema ćirilice i srpskog jezika u zemlji u kojoj živite, onda tu nema ni našeg naroda", rekao je Milićević.

Tanjug/MINISTARSTVO BEZ PORTFELJA/DUŠKO VUKAJLOVIĆ

 

On je zahvalio predsedniku opštine Velika Plana Strahinji Paveškoviću na velikom doprinosu u organizaciji ovog kampa.

"Nastavićemo da podržavamo ovakve inicijative i projekte, jer verujemo da je ulaganje u omladinu ulaganje u budućnost naše zemlje. Ovi letnji kampovi su samo jedan u nizu projekata i aktivnosti koje sprovodimo a koji su usmereni ka jačanju naših veza sa sunarodnicima van Srbije jer moramo biti jedinstveni gde god živeli", rekao je Milićević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija