Društvo

Hitno upozorenje RHMZ: Apokaliptične scene u Užicu, pljušti kiša, pada grad i duva olujni vetar (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/07/2024

-

19:47

Hitno upozorenje RHMZ: Apokaliptične scene u Užicu, pljušti kiša, pada grad i duva olujni vetar (VIDEO)
Hitno upozorenje RHMZ: Apokaliptične scene u Užicu, pljušti kiša, pada grad i duva olujni vetar (VIDEO) - Copyright EPA/KOCA SULEJMANOVIC

veličina teksta

Aa Aa

U naredna dva sata na jugozapadu i zapadu Srbije, u Šumadiji i na širem području Beograda mestimično sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod u večerašnjem obaveštenju objavljenom u 21.35. 

Oko 19.30 RHMZ je saopštio da su u naredna dva sata na jugozapadu Srbije mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom, koji će u zapadnim i centralnim krajevima zemlje i na severu Vojvodine biti ređi.

"Jako grmljavinsko nevreme koje je zahvatilo jug Zlatiborskog okruga je slabo pokretno i u narednih sat vremena sporo će se premeštati ka severoistoku preko Zlatiborskog okruga i ka Moravičkom okrugu. U zoni ovog nevremena očekuju se intenzivni pljuskovi, grad i kratkotrajno olujni vetar", navodi se u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Na društvenim mrežama već su pojavili snimici sa Zlatibora gde se vidi pljusak i temperatura koja je mnogo prijatnija nego u ostalim delovima Srbije.

Grad u Užicu, na Beloj Zemlji i na Zlatiborskom putu, navode korisnici društvenih mreža, i pozivaju sugrađane na oprez.

Objavljen je i snimak na kojem se vidi glavna ulica u Užicu tokom nevremena.

RHMZ/Screenshot

 

Smederevska Palanka je trenutno najtopliji grad u Srbiji gde je živa u termometru u 19.00 časova pokazala 39 stepeni Celzijusa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glas Užica (@glas_uzica)

Za stepen manje izmereno je u Ćupriji, pokazuju podaci na sajtu RHMZ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glas Užica (@glas_uzica)

 U Srbiji će se veoma toplo vreme zadržati do kraja ove, ali i početkom sledeće sedmice, uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Manji pad temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje se i izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom.

U celoj zemlji na snazi je crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija