Društvo

Danas nas čeka promenljivo vreme: Moguće obilne padavine, ponegde i grad

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/06/2024

-

07:19

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Obilne padavine i intenzivni kišonosni oblaci obeležiće i današnji dan. Zbog olujnih oblaka koji će sredinom dana i poslepodne zahvatiti našu zemlju, na snazi su i dalje narandžasti i crveni meteoalarm, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

Najviši stepen upozorenja upaljen je u istočnim i jugoistočnim predelima, gde će za svega nekoliko sati pasti preko 20 litara kiše po kvadratnom metru. Moguć je i grad praćen olujnim vetrom. 

Krajem dana u Vojvodini dolazi do razvedravanja, što znači da nam stiže postepena stabilizacija vremena.

Vreme danas - promenljivo. Prepodne sa smenom sunca i oblaka, na severu sa slabom kišom, dok nam poslepodne stižu pljuskovi praćeni grmljavinom, ponegde i grad.

Temperatura će se u najtoplijem delu dana kretati od 20 stepeni na severu do 29 na jugu Srbije. Vetar ostaje slab, promenljivog pravca, osim u zoni pljuskova gde će povremeno dostizati olujnu jačinu.

Sutra još svežije

Najhladniji dan ove nedelje biće petak, sa temperaturom koja neće prelaziti 25. podeljak. Petak će obeležiti i umeren do pojačan severozapadni vetar, kao i postepeno razvedravanje.

Slaba kiša padaće još na krajnjem jugu, dok će se u ostalim predelima smenjivati sunčani i oblačni periodi.

Porast vazdušnog pritiska nam za dane vikenda donosi stabilizaciju vremena, što znači razvedravanje i otopljenje. Prognostički modeli za narednu nedelju najavljuju tropske temperature do čak 37 stepeni.

Komentari (0)

Srbija