Društvo

Na snazi sva tri meteoalarma: Nastavlja se nestabilno vreme koje u pojedine krajeve donosi obilne padavine i oluju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

12/06/2024

-

07:26

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Toplotni talas koji je obeležio prethodne dane juče je završen prilivom hladnog vazduha sa severa Evrope. Međutim, mešanje toplog i hladnog vazduha uzrokovalo je burne atmosferske procese koji će i danas omogućiti formiranje kišonosnih oblaka širom Srbije. 

Na snazi su danas žuti, narandžasti i crveni meteoalarm, koji je aktiviran u Timočkoj krajini, gde se u poslepodnevnim satima očekuju obilne padavine, ali i razvoj intenzivnih olujnih oblaka, objašnjava meterološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković. 

"Crveni meteoalarm je najviši stepen upozorenja na nepogode, te budite veoma oprezni ukoliko boravite na otvorenom", poručuje naša meteorološkinja.

Dodaje i da će za kratko vreme u pojedinim predelima pasti i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru, a moguć je i olujni vetar.

Pad temperature posle podne

U drugoj polovini dana prolazak hladnog fronta doneće nam osetniji pad temperature. 

Na severu živa u termometru tokom celog dana neće prelaziti 24 stepena, dok veoma toplo i danas ostaje na jugu i istoku zemlje gde se očekuje i do 32 stepena.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Vetar ostaje slab, promenljivog pravca, međutim pri prolasku kišonosnih oblaka mogući su i olujni udari vetra.

Nastavak zahlađenja

Veoma nestabilno vreme obeležiće i četvrtak. Intenzivni kišonosni oblaci očekuju se najviše u centralnim i istočnim predelima, gde će ponovo pasti oko 20 litara kiše za svega nekoliko sati.

Temperatura će se kretati između 19 stepeni na severu pa do 29 koliko će i dalje biti u južnim predelima. 

Zahlađenje će se na jugu osetiti tek u petak, kada će u većini mesta temperatura biti oko 23 stepena. 

Od petka nam stiže i stabilizacija vremena, te ćemo već za dane vikenda imati potpuno vedro i sunčano vreme uz nagli porast temperature. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija