Društvo

Počeli radovi na probijanju tunela u Bulevaru umetnosti, Šapić: Vrednost radova 980 miliona, rok za završetak 450 dana

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2024

-

14:35

Počeli radovi na probijanju tunela u Bulevaru umetnosti, Šapić: Vrednost radova 980 miliona, rok za završetak 450 dana
Počeli radovi na probijanju tunela u Bulevaru umetnosti, Šapić: Vrednost radova 980 miliona, rok za završetak 450 dana - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Radovi na probijanju tunela u Bulevaru umetnosti, koji će se spojiti sa Bulevarom Crvene armije, počeli su danas, a predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je njihova vrednost 980 miliona dinara i da bi trebalo da budu završeni u roku od 450 dana.

On je podsetio da je potez gde se izvode radovi obišao u decembru i da je tada očekivao da neće doći do komplikacija i da ćemo dobiti izvođača koji će započeti radove i omogućiti spajanje Bulevara umetnosti sa Bulevarom Crvene armije.

"Još 2015. godine su prvi put raspisivani tenderi. Da su ti radovi urađeni pre nego što je rekonstruisana pruga i pre nego što je pušten voz Soko, daleko bi bilo sve jeftinije", rekao je Šapić prilikom obilaska početka radova.

Naveo je da je vrednost radova 980 miliona i da je rok za završetak 450 dana od dana početka izvođenja.

Beoinfo

 

Šapić je naglasio i da je izvođenje radova veoma kompleksno, jer mora da se vodi računa da ne ugrozi saobraćaj na pruzi iznad.

"Kada tunel bude bio završen, značajno bi trebalo da rastereti saobraćaj u Omladinskih brigada, Tošinom bunaru, jer su to najfrekventnija dva bulevara uz Jurija Gagarina i zbog toga je izuzetno saobraćajno važan. Ovo će biti prva ulica ili bulevar, koja će spojiti Savu i Dunav", rekao je Šapić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija