Društvo

Gornji Milanovac dobio javni bazen: Prvi zaplivali đaci, u izgradnju uloženo pet miliona evra

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2024

-

17:42

Gornji Milanovac dobio javni bazen: Prvi zaplivali đaci, u izgradnju uloženo pet miliona evra
Gornji Milanovac dobio javni bazen: Prvi zaplivali đaci, u izgradnju uloženo pet miliona evra - Copyright Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon 17 meseci od početka radova na mestu nekadašnjeg restorana "Lopta", danas je svečanim otvaranjem počeo da radi gornjomilanovački javni bazen u zatvorenom prostoru.

Objekat su otvorili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić i predsednik opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević. Gradnja je koštala oko pet miliona evra, što će kroz tri godine biti otplaćivano iz opštinskog budžeta.

"Ovo je veliki dan za Gornji Milanovac jer na 40.000 stanovnika, koliko ima ova opština ulaganje vlade Srbije je oko 1. 500 evra po glavi stanovnika. To je pravi način da se razvije svaki naš grad i svaki kraj Srbije. Od kad znam za sebe svi slušamo priče o decentralizaciji Srbije i to je bila priča svakog političara, ali se decentralizacija Srbije dešava tek u poslednjih 10 godina", rekao je Vesić.

On je naveo da decentralizacija znači izgradnju puuteva, pruga, jer tamo gde se izgradi put, tu dolaze i nove investicije. 

"Samo obilaznica oko Gornjeg Milanovca, osim što će grad rasteretiti od kamionskog saobraćaja, što je važno za komfor života ljudi, obezbediće da se formira nova industrijska zona, što znači nove investicije", poručio je ministar Vesić.

Vesić je kazao da Srbiju u predstojećem periodu očekuje nastavak infrastrukturnih radova, privlačenje stranih investicija kako bi 2027. godine prosečna plata u Srbiji bila 1.400 evra a prosečna penzija od 650 evra. 

Ministar je naveo da otvaranje bazena nije milionska investicija, ali je važna stvar za komfor života ljudi u Gornjem Milanovcu.

Prema rečima predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića, ideja o zatvorenom bazenu rodila se na Privrednom savetu Opštine, kada se razgovaralo o tome šta još nedostaje Gornjem Milanovcu kako bi se upotpunio već bogat sportski i kulturni sadržaj u gradu.

Prvi su u novom bazenu zaplivali su đaci, a svi sugrađani i gosti moći će da ga posete i koriste već od sutra, od 6.30 sati. Bazen je predat na upravljanje Sportsko - rekreativnom centru Gornji Milanovac

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija