Aktuelno

Ukinuta presuda za ubistvo u Ugrinovcima, naloženo da se ponovi suđenje

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2024

-

21:12

Ukinuta presuda za ubistvo u Ugrinovcima, naloženo da se ponovi suđenje
Ukinuta presuda za ubistvo u Ugrinovcima, naloženo da se ponovi suđenje - Copyright Burst

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Bojan Tatomirov osuđen na kaznu zatvora od 12 godina jer je 7. decembra 2022. godine oko 14.30 časova hicima iz pištolja usmrtio Dražena Delevića u Ugrinovcima. 

Drugostepeni sud je usvojio žalbe odbrane i ukinuo prvostepenu presudu, dok je Tatomirovu produžio pritvor, objavljeno je na sajtu tog suda. 

Ovaj sud smatra da su u izreci prvostepene  presude izostali jasni i dovoljni razlozi u pogledu činjenica koje su predmet dokazivanja, a koja se odnose na uračunljivost okrivljenog. 

Apelacioni sud je ocenio da i dalj estoje razlozi za pritvor u odnosu na Tatomirova. 

Optužnicom se Tatomirov u na teret stavljaju krivična dela ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je Tatomirov nakon kraće rasprave sa oštećenim Draženu D, koji je vozilom BMV X6 došao do kuće gde je okrivljeni živeo kao podstanar, iz neposredne blizine, ispalio pet hitaca iz pištolja u pravcu glave i tela oštećenog.

Dražen D. je usled nanetih povreda preminuo, dok se Tatomirov automobilom marke "Škoda octavia" udaljio sa lica mesta. Nedugo zatim okrivljeni je pozvao policiju i sam se prijavio, nakon čega je lišen slobode.

 

Komentari (0)

Srbija