Aktuelno

Žigmanov na naučno-stručnom skupu "Hrvati u Boki": Važno je negovati kulturu sećanja kod manjinskih zajednica

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2024

-

16:56

Žigmanov na naučno-stručnom skupu "Hrvati u Boki": Važno je negovati kulturu sećanja kod manjinskih zajednica
Žigmanov na naučno-stručnom skupu "Hrvati u Boki": Važno je negovati kulturu sećanja kod manjinskih zajednica - Copyright Tanjug/MLJMPDD

veličina teksta

Aa Aa

Od izuzetne je važnosti da se neguje kultura sećanja unutar kulturnih prostora nacionalno-manjinskih zajednica i da se osnažuju njihovi sadržaji, izjavio je danas ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov.

Tanjug/MLJMPDD

 

On je na naučno-stručnom skupu "Hrvati u Boki" održanom u mestu Boka u Sečnju rekao da u tome, nauka svojom temeljnošću u pristupu i objektivnošću svojih spoznaja, ima presudni uticaj, saopštilo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. 

Tanjug/MLJMPDD

 

Žigmanov je na skupu, na kome su učestvovali naučnici iz Srbije i Hrvatske, naglasio da je, iako malobrojna, hrvatska zajednica u Boki dala važan doprinos privrednom, kulturnom i sveukupnom razvoju srednjeg Banata u proteklih više od dva veka, koliko je prisutna na ovom prostoru, o čemu se do sada malo znalo. 

Na skupu je predstavljen niz novih i do sada nepoznatih detalja iz istorije Boke i posebno iz života lokalne hrvatske zajednice. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija