Aktuelno

Ministar Ristić se sastao sa ambasadorima Turske, Izraela, Kuvajta, Italije i šefom Misije OEBS-a

Komentari

Autor: Tanjug

04/09/2024

-

16:42

Ministar Ristić se sastao sa ambasadorima Turske, Izraela, Kuvajta, Italije i šefom Misije OEBS-a
Ministar Ristić se sastao sa ambasadorima Turske, Izraela, Kuvajta, Italije i šefom Misije OEBS-a - Copyright Tanjug/Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/Goran Zlatković

veličina teksta

Aa Aa

Ministar informisanja i telekomunikacija  Dejan Ristić sastao se u Beogradu sa ambasadorom Turske u Srbiji Hamijem Aksojem, novoizabranom ambasadorkom Države Izrael u Srbijim Avivit Bar-Ilan, ambasadorom Države Kuvajt u Srbiji Fajezom Medžbel Almutairijem, ambasadorom  Italije u Srbiji, Lukom Gori, kao i sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji. Janom Bratuom sa kojima je o budućoj saradnji. 

U okviru sastanka ministra i šefa Misije OEBS u  Srbiji Jana Bratua detaljnije su razmatrani mehanizmi za dalje unapređenje oblasti javnog informisanja koja je od posebne važnosti za čitavo društvo, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su izrazili saglasnost da je dosadašnja saradnja Ministarstva i Misije OEBS bila izuzetno plodotvorna, posebno su se osvrnuli na zajednički rad na izradi medijskih zakona. 

Pored toga, ministar i šef Misije OEBS konstatovali su da su uspešno otpočele prve  aktivnosti na uspostavljanju produktivnog dijaloga unutar sektora javnog informisanja dogovorene tokom prvog susreta.

Tokom drugog po redu sastanka ministra i ambasadora Turske razgovarano je o modalitetima jačanja saradnje dve prijateljske zemlje u oblasti javnog informisanja.

Tanjug/Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/Goran Zlatković

 

Tokom dužeg, srdačnog i otvorenog razgovora sa ambasadorkom Izraela razmatrane su aktivnosti proistekle nakon nedavne posete delegacije našeg Ministarstva Državi Izrael, kao i mogućnosti za dalje unapređenje saradnje dve prijateljske zemlje u oblasti javnog informisanja i telekomunikacija. 

Ministar je upoznao ambasadorku sa time da je pripremljen predlog Memoranduma o saradnji Ministarstva infomrisanja i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva telekomunikacija Države Izrael u vezi sa sprovođenjem aktivnosti našeg Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu u Izraelu. 

Ministar je ponovio spremnost naše strane za intenziviranje saradnje u oblastima u nadležnosti ovog ministarstva i ponovio poziv da Država Izrael bude u punom kapacitetu predstavljena tokom trajanja specijalizovane Međunarodne izložbe EKSPO 2027 koja će biti održana u Beogradu. 

Tanjug/Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/Goran Zlatković

 

Imajući u vidu da je sastanak sa Bar-Ilan, prva zvanična aktivnost ambasadorke nakon jučerašnje predaje akreditiva predsedniku Srbije  Aleksandru Vučiću, ministar je ambasadorki poželeo uspešno obavljanje odgovorne diplomatske misije u našoj zemlji.

Ministar Ristić upoznao je ambasadora Kuvajta Almutairija sa izuzetnim rezultatima koje naša zemlja u kontinuitetu postiže u oblasti telekomunikacija i izrazio nadu u vezi sa daljim snaženjem privredne i sveukupne saradnje dve prijateljske zemlje.

Sagovornici su sa zadovoljstvom konstatovali da se saradnja intenzivno razvija u brojnim oblastima i naglasili potrebu njenog daljeg snaženja i u sferi javnog informisanja i telekomuniacija.

Tanjug/Ministarstvo informisanja i telekomunikacija/Goran Zlatković

 

Tokom srdačnog, otvorenog i dužeg razgovora sagovornici su konstatovali da su međusobni odnosi  Srbije i  Italije tradicionalno dobri, kao i da postoji obostrana saglasnost za osnaživanjem saradnje u oblasti javnog informisanja i telekomunikacija.

Ministar je uvaženog sagovornika upoznao sa izuzetnim rezultatima koje Srbija iz godine u godinu postiže u IKT sektoru, kao i sa dugogodišnjim kapitalnim projektima koje Ministarstvo realizuje u ovoj oblasti. 

Zaključeno je da postoji potreba i potpuna saglasnost obe strane za povećanjem broja i kvaliteta zajedničkih projekata u budućnosti te su naznačeni mehanizmi kroz koje se može unaprediti saradnja, dodaje se u saopštenju.

  Ministar je ovom prilikom ponovio poziv našeg državnog vrha da se Republika Italija predstavi u okviru Međunarodne specijalizovane izložbe EKSPO 2027.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija