Aktuelno

Đurić sa ambasadorkom Konrad: Nemačka jedan od najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2024

-

21:39

Đurić sa ambasadorkom Konrad: Nemačka jedan od najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije
Đurić sa ambasadorkom Konrad: Nemačka jedan od najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije - Copyright X/Марко Ђурић

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Nemačke u Beogradu Anke Konrad i izrazio očekivanje da će dve zemlje nastaviti da sarađuju na razvoju zapadnog Balkana i očuvanju regionalne stabilnosti.

Đurić je tokom sastanka konstatovao da je Nemačka jedan od najznačajnijih političkih i ekonomskih partnera Srbije, saopštilo je Ministarstvo.

Srbija je, kako je rekao, jasno opredeljena za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, i to će ostati njen strateški cilj, a na tom putu, kao i u procesu realizacije reformske agende, računa na podršku Nemačke. 

U tom smislu, za Srbiju su veoma važni napori koji se čine u okviru "Berlinskog procesa" kako bi se pospešila saradnja u regionu, rekao je Đurić, prihvatajući poziv da početkom oktobra učestvuje na ministarskom sastanku tog procesa u Berlinu. 

Sagovornici su se osvrnuli i na niz aktuelnih regionalnih pitanja, a Đurić je poručio da će Srbija nastaviti da bude pouzdani stub regionalne stabilnosti i da će dobronamernom i kredibilnom spoljnom politikom, u saradnji sa inostranim partnerima, nastojati da, radeći na sopstvenom razvoju i razvijajući dobrosusedsku saradnju, doprinosi i napretku čitavog zapadnog Balkana.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija