Aktuelno

"Ludilo u Beogradu" zbog sportista heroja: Strani mediji pišu o "euforičnom" dočeku srpskih olimpijaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/08/2024

-

11:32

"Ludilo u Beogradu" zbog sportista heroja: Strani mediji pišu o "euforičnom" dočeku srpskih olimpijaca
"Ludilo u Beogradu" zbog sportista heroja: Strani mediji pišu o "euforičnom" dočeku srpskih olimpijaca - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Svetski mediji izveštavaju o jučerašnjem dočeku srpskih olimpijaca u Beogradu, a naročitu pažnju, očekivano, privukli su Novak Đoković i Nikola Jokić. Španski sportski list "Marka" ocenjuje da teniser i košarkaš "imaju status bogova" u Srbiji, zahvaljujući svojim velikim uspesima. 

Đoković je u Parizu osvojio zlatnu medalju, čime je osvojio i poslednje odličje koje mu je nedostajalo u karijeri, dok je Jokić zajedno sa ostatkom košarkaške reprezentacije Srbiji doneo bronzu, podseća "Marka".

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

O dočeku je pisao i portal "ABS-CBN News", koji ga je nazvao "herojskim" i podsetio na uspeh srpskih vaterpolista i strelaca na Olimpijskim igrama.

I u regionu je doček imao odjeka, pa je tako bugarski "Blitz" tekst o tome naslovio: "Ludilo u Beogradu, Đoković dočekan kao božanstvo". 

O uspehu srpskih olimpijaca bilo je reči i u dalekoj Indiji, gde portal "Sportskeeda" piše "da je beogradskim ulicama zavladala euforija" jer je Đoković "ostvario svoj olimpijski san".

Tanjug/Rade Prelić

 

Podsećamo, veliki broj Beograđana i građana Srbije priredio je sinoć spektakularan doček srpskim olimpijcima i pozdravilo ovacijama Novaka Đokovića, Zoranu Arunović, Damira Mikeca, Aleksandru Perišić, košarkaše i vaterpoliste.

U muzičkom delu programa nastupala je Danica Crnogorčević, i grupa THC.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Lepa vest pristigla je nekoliko časova pred početak manifestacije, kada je objavljeno da će najbolji teniser današnjice prekinuti svoj odmor, i prisustvovati velelepnom dočeku. Takođe, Nole je zajedno sa Viktorom Troickim, selektorom tenisera Srbije, bio na prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića, zajedno sa drugim našim sportistima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija