Aktuelno

Prevrnulo se vozilo sa migrantima na autoputu Niš-Pirot, desetine povređenih

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/07/2024

-

12:31

Prevrnulo se vozilo sa migrantima na autoputu Niš-Pirot, desetine povređenih
Prevrnulo se vozilo sa migrantima na autoputu Niš-Pirot, desetine povređenih - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Kombi sa 50 migranata, prevrnuo se na auto-putu kod Bele Palanke. Povređeno je više od 30 osoba koje su zbrinute u bolnicama u Nišu i Pirotu.

Kako su iz PU Pirot rekli, nesreća se dogodila oko 10 sati. Iz UKC u Nišu navode za Euronews Srbija da su oni odmah reagovli po pozivu i  da je kod njih zbrinuto više od 20-oro povređenih osoba.

"U Urgentni centar Univertzitetskog klinickog centra Nis, dovezena su 22 pacijenta. U pitanju su migranti i svi su muskarci mlađe životne dobi. Niko od pacijenata nije sa životno ugrožavajućim povredama, ali dok ne prođu dijagnostiku ne možemo da preciziramo stepen povreda", naveli su u saopštenju.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Kako dodaju, za sada je 11 pacijenata završilo dijagnostičke preglede i kod njih su uglavnom ortopedske i neurohiruske povrede  ali nisu životno ugroženi i svi pacijenti su svesni.

Iz bolnice u Pirotu je saopšteno da je i kod njih primljen jedan broj povređenih mingranata.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

"Zbrinuto je 16 migranata, od čega su dvojica na intenzivnoj nezi i nisu životno ugroženi. Ostali su uglavnom sa lakšim povredama. Oni koji su prošli dijagnistiku,  prebačeni su u prihvatni centar kod Pirota", saopštili su.

Uviđaj je u toku, i na terenu su službe hitne pomoći iz ova dva grada. Posle uviđaja biće poznat uzrok nesreće, a RTS navodi da se saobraćaj na ovom delu puta obavlja jednom trakom. 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija