Aktuelno

Požar kod Sombora: Obilaznica blokirana za saobraćaj

Komentari

Autor: Tanjug

24/07/2024

-

21:16

Požar kod Sombora: Obilaznica blokirana za saobraćaj
Požar kod Sombora: Obilaznica blokirana za saobraćaj - Copyright FoNet/Instagram 192 rs

veličina teksta

Aa Aa

Veliki požar izbio je danas u Somboru kada je vatra zahvatila rastinje na delu obilaznice kod stare deponije između Staparskog i Apatinskog puta.

Požar se širi ka kućama u naselju Čvorak i Rokovcima, objavio je SOinfo. Policija je zbog požara blokirala obilaznicu za saobraćaj.

Vatrogasci somborske jedinice su na licu mesta sa svim raspoloživim vozilima i pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju i zaštite naselje Čvorak.

Gašenje vatre otežava i vetar koji duva u smeru salaša Rokovci i gradskog postrojenja za prečićavanje otpadnih voda, navodi somoborski portal.

"Građani iz tog kraja su se i sami organizovali i pomažu u gašenju vatre kofama vode, jednom rečju kako znaju i umeju. Prema najnovijim informacijama u pomoć stižu i jedinice dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih sela, jer se vatra još  širi", objavio je portal.

Vatra je stigla i do same obilaznice, te se dim širi po kolovozu, a vatrogasci nastavljaju da kontrolišu područje u potrazi za žarištima, kojih ima na više mesta.

Suvo rastinje je izgorelo gotovo do same obilaznice, a dim je ušao među kuće u naselju. Dim se i dalje širi, oseća se miris gume, vazduh je prilično zagađen, a deo obilaznice od šumice do Apatinskog puta je zatvoren.

Kako SOinfo saznaje, jedno lice je privedeno zbog sumnje da je izazvalo požar.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija