Aktuelno

LIKVIDIRAN UBICA POLICAJCA Dačić: Pucao na policiju i nije imao nameru da se preda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/07/2024

-

13:54

LIKVIDIRAN UBICA POLICAJCA Dačić: Pucao na policiju i nije imao nameru da se preda
LIKVIDIRAN UBICA POLICAJCA Dačić: Pucao na policiju i nije imao nameru da se preda - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica policajca.

"Pripadnici policije likvidirali su u okolini Loznice ubicu policajca”, izjavio je Dačić.

Dačić je otkrio da je ubica likvidiran u ataru Banje Koviljače, a da je policija dobija dojavu od meštanina sela Trbušnica kojem je Faton tražio vodu na stranom jeziku. Hajrizi je takođe ukrao i bicikl.

"Skrivao se i tražio način kako da pređe preko reke u BiH. Kada je policija naišla, on je pucao i ispalio devet hitaca, dakle ceo šaržer u policijski automobil. Policija je odgovorila, taj jedan hitac ga je pogodio i on je krenuo da beži sa puta pre nego što su ga sustigli policajci", ispričao je Dačić.

Dačić kaže da su ovo bile dve neprospavane noći za policiju, kao i da je radi o jednom "surovom i ogrezlom kriminalcu koji je više puta ubijao i ne bi imao problem da to učini ponovo".

Šta je pronađeno kod Hajrizija pogledajte OVDE.

"To je praktično međunarodni slučaj, rešili smo ne samo pitanje albanskog ekstremizma i terorizma na teritoriji Republike Srbije, nego i van naše zemlje"

Ministar policije pak, kaže da ovo nije kraj i da su uhapšeni svi koji imaju veze sa ovim događajem.

"On je iz Preševa imao dogovor da ga prebace do Loznice, pa dalje za BiH. Jedan bračni par koji je u tome učestvovao je uhapšen - to su Srbi", rekao je Dačić i dodao da je uhapšena još jedna osoba u Bijeljini.

On je poručio i da će od Nemačke zatražiti da izruči brata Fatona Hajrizija, Artana Hajrizija čija su dokumenta pronađena u automobilu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su ranije danas saopštili da tragaju za Fatonom Hajrizijem koji se sumnjiči da je preksinoć u Lipničkom Šoru usmrtio policijskog službenika Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića.

Printscreen KTV - Kohavision

Faton Hajrizi

Dačić je juče rekao da se najverovatnije radi o terorističkom napadu, a do sad su uhapšene tri osobe.

Istog dana uhapšen je vozač automobila u kom je bio osumnjičeni za pucnjavu, a juče muškarac u Bijeljini i njegova supruga iz Mladenovca.

Privatna arhiva

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija