Aktuelno

Načelnik Zabele smenjen nakon bekstva zatvorenika: Pokrenut disciplinski postupak protiv dvojice zaposlenih

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2024

-

14:15

Načelnik Zabele smenjen nakon bekstva zatvorenika: Pokrenut disciplinski postupak protiv dvojice zaposlenih
Načelnik Zabele smenjen nakon bekstva zatvorenika: Pokrenut disciplinski postupak protiv dvojice zaposlenih - Copyright Tanjug/Uprava za izvršenje krivičnih sankcija

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Službe za obezbeđenje u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabeli) smenjen je početkom jula sa mesta načelnika Posebnog odeljenja dok se ne utvrde sve činjenice i okolnosti u vezi sa bekstvom jednog osuđenika krajem prošlog meseca iz ovog zatvora, saznaje Tanjug.

On je privremeno je upućen na rad u drugu kazneno-popravnu ustanovu, potvrđeno je za Tanjug u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako navode, zbog teže povrede radnih obaveza i dužnosti pokrenut je disciplinski postupak protiv dvojice pripadnika Službe za obezbeđenje i jednog zaposlenog u Službi za obuku i upošljavanje osudjenih lica.

"Kao što smo najavili u junu, svaki bezbednosni propust će biti najstrože sankcionisan. Bez obzira sto je straža brzo reagovala i sprečila pokušaj bekstva drugog osuđenika koji je osuđen na kaznu od 20 godina zatvora, to ne umanjuje značaj onoga što se desilo", rekli su iz Uprave.

Dodaju da svaki vanredni događaj ozbiljno shvataju i preipituju kako postojeće bezbednosne precodure da uneprede, a ukazuju da bi to trebalo da učine i oni koji neposredno rade sa licima lisenim slobode jer taj posao, kako su naveli, zahteva maksimalnu posvećenost i doslednost u sprovođenju naloženih procedura.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija