Aktuelno

Saobraćajna nesreća u Knjaževcu: Poginula devojka (23), krivične prijave protiv vozača koji su izazvali sudar

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2024

-

17:19

Saobraćajna nesreća u Knjaževcu: Poginula devojka (23), krivične prijave protiv vozača koji su izazvali sudar
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naložilo je da se podnesu krivične prijave protiv dvojice vozača koji su noćas učestvovali u saobraćajnoj nesreći u kojoj je 23-godišnja devojka poginula, dok je muškarac teško povređen.

Obavljen je uviđaj i naložena je obdukcija, a dalji rad po predmetu preuzelo je Više javno tužilaštvo u Zaječaru, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru.

Maloletni T.M. će zbog krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi biti lišen slobode i uz krivičnu prijavu biti doveden u Više javno tužilaštvu u Zaječaru.    

Punoletnom M.F. zbog krivičnog dela teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja biće određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati, nakon čega će biti saslušan u tužilaštvu, saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu. 

Noćas oko 4.30 časova u Knjaževcu na državnom putu Knjaževac-Pirot dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je od povreda koje je zadobila R.N. preminula na putu do bolnice u Knjaževcu. 

U nezgodi su učestvovala dva vozila i to vozilo marke "pežo 206" kojim je upravljao T.M. iz Štipine ( 17), sa probnom vozačkom dozvolom i pod uticajem alkohola od 1,16 promila, u kom vozilu se na mestu suvozača nalazila R.N., koja je poginula.

Uzrok nesreće najverovatnije neprilagođena brzina

T.M. se kretao iz pravca Knjaževca u pravcu Pirota, dok je drugim vozilom marke "ford" kojim je upravljao M.F. iz Knjaževca (22), bez vozačke dozvole, koja mu je oduzeta 2023. godine zbog kaznenih poena, pod uticajem alkohola od 1,69 promila, a koji se kretao iz pravca Pirota u pravcu centra Knjaževca.

U tom vozilu na mestu suvozača nalazio M.M. iz Knjaževca koji je zbog zadobijenih teških telesnih povreda prebačen u KC Niš.

T.M. je nakon nezgode napustio lice mesta i pronađen je u obližnjem školskom dvorištu.

Do saobraćajne nezgode je najverovatnije došlo usled prelaska oba vozila u njihove leve kolovozne trake zbog neprilagođene brzine, pa je po tragovima pronađenim na licu mesta i oštećenima oba vozila sa desne strane.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija