Aktuelno

Ukinut kućni pritvor Dušku Šariću iz zdravstvenih razloga

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2024

-

12:41

Ukinut kućni pritvor Dušku Šariću iz zdravstvenih razloga
Duško Šarić - Copyright E-Stock/Aleksandar Bačlija

veličina teksta

Aa Aa

Veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu ukinulo je danas zbog zdravstvenih razloga kućni pritvor Dušku Šariću, optuženom pripadniku organizovane kriminalne grupe njegovog rođenog brata Darka Šarića.

Njemu je sud odredio meru zabrane napuštanja boravišta odnosno teritorije Beograda, uz obrazloženje da sudsko veće neće nikog sprečavati da se leči.  

Branilac Duška Šarića, advokat Dalibor Katančević prethodno je predložio sudu da mu ukine kućni pritvor, navodeći da mu se zdravstveno stanje pogoršalo i da bi trebalo da ide na operaciju srca u Nemačku do septembra. Katančević je precizirao da je Duško Šarić u petak krenuo na ročište u postupku za trajno oduzimanje imovine, kada mu je pozlilo. On je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju kojom potvrđuje zdravstveno stanje optuženog.

Duško Šarić je do sada bio u kućnom pritvoru, koji mu je određen nakon polaganja jemstva.  Duško Šarić je rekao da mora da operiše srčani zalizak i da se ta operacija radi u Nemačkoj, gde bi trebalo prvo da ode na pregled i onda zakaže operaciju.  

Ukidanje mere napuštanja boravišta predložio je i advokat Veljko Delibašić za svoje branjenike Danila Stojanovića i Milutina Radovanovića, koji predlog je sud prihvatio i ukinuo im tu meru.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija