Aktuelno

Devojčica koja je pre sedam dana oborena na pešačkom prelazu u Vojvode Stepe van životne opasnosti

Komentari

Autor: RTS

04/07/2024

-

08:51

Devojčica koja je pre sedam dana oborena na pešačkom prelazu u Vojvode Stepe van životne opasnosti
Tanjug/Zoran Žestić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Petnaestogodišnja devojčica M.Đ, koju je pre sedam dana na obeleženom pešačkom prelazu u Ulici vojvode Stepe 26. juna udarila automobilom N.K. (44), prebačena je sa intenzivne nege na odeljenje, rekao je za RTS glavni dežurni hirurg na VMA Nebojša Marić.

On je naveo da je devojčica u dobrom stanju i da je van životne opasnosti. Zbog saobraćajne nesreće u kojoj je M.Đ. zadobila teške telesne povrede uhapšena je osumnjičena N.K, i njoj se na teret stavlja Teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Podsetimo, Drugi osnovni sud u Beogradu je 28. juna odredio do 30 dana pritvor N.K. koja je osumnjičena da je upravljajući automobilom dva dana ranije, u Ulici Vojvode Stepe, na pešačkom prelazu udarila maloletnicu koja je tada bila teško povređena.

Kako je tada rečeno za Tanjug u tom sudu, pritvor N.K. je određen da ne bi uticala na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom roku ponovila krivično delo.

Tužilaštvo je predložilo da osumnjičenoj sud odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke, odnosno oštećenu i očevice događaja, da ne bi ponovila krivično delo, a s obzirom da je protiv osumnjičene podneto 33 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog izvršenja prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a po kojim zahtevima je Prekršajni sud u Beogradu doneo 11 osuđujućih presuda, kao i jer su sve okolnosti pod kojima je delo izvršeno izazvale uznemirenje javnosti.

Njoj je na teret stavljeno da je saobraćajnu nezgodu izazvala sa umišljajem, s obzirom da je vozilom upravljala pod dejstvom alkohola od 1.51 promila alkohola u krvi i jer je do nezgode došlo na pešačkom prelazu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija