Aktuelno

Uhapšen još jedan muškarac: Sumnja se da je učestvovao u logističkoj podršci i organizovanju terorističkog akta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/06/2024

-

19:41

Uhapšen još jedan muškarac: Sumnja se da je učestvovao u logističkoj podršci i organizovanju terorističkog akta
Uhapšen još jedan muškarac: Sumnja se da je učestvovao u logističkoj podršci i organizovanju terorističkog akta - Copyright Youtube screenshot/MUP Republike Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Beogradu uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje.

"U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Reč je o I.D. iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je pre dve godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad", rekao je ivica Dačić, a navodi se u saopštenju MUP-a

"Postupak protiv njega se i dalje vodi, a on je pušten iz pritvora. On je posle toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta", saopštio je MUP.

Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji, izjavio je ministar Dačić.

Ranije je Dačić izjavio da je lice koje je izvršilo teroristički napad ispred izaraelske amabasade Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, saopšteno je iz MUP-a.

Komentari (0)

Srbija