Aktuelno

Đurić sa komesarom OEBS-a za nacionalne manjine: Srbija privržena konstruktivnoj saradnji

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

18:12

Đurić sa komesarom OEBS-a za nacionalne manjine: Srbija privržena konstruktivnoj saradnji
Đurić sa komesarom OEBS-a za nacionalne manjine: Srbija privržena konstruktivnoj saradnji - Copyright Tanjug/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić istakao je danas prilikom razgovora sa Visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim, da Srbija pridaje veliki značaj dugogodišnjoj sadržajnoj i konstruktivnoj saradnji sa tom nezavisnom institucijom.

Uz pohvalu za dosadašnji rad institucije Visokog komesara OEBS za nacionalne manjine, a posebno lični angažman i postignuća ostvarena u protekle tri godine na pitanjima pod njegovom jurisdikcijom, Đurić je sagovorniku ponovio da Srbija ostaje iskreno posvećena zaštiti i nastavku unapređenja individualnih i kolektivnih prava pripadnika svih nacionalnih manjina koje žive na njenoj teritoriji, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Šef srpske diplomatije podsetio je na pet ključnih nacionalnih prioriteta državne politike Srbije, koje je definisao predsednik Aleksandar Vučić, a među kojima je i negovanje identiteta, kulture, jezika, pisma, tradicija i vrednosti srpskog naroda i svih naroda koji žive u našoj zemlji.

"Srbija se smatra najviše multietničkom državom na čitavom balkanskom području i jednom od najviše multietničkih država u Evropi sa 24 registrovana i aktivna nacionalna saveta nacionalnih manjina", naglasio je Đurić.

Visoki komesar Abdrahmanov preneo je zahvalnost ministru Đuriću za kontinuiranu podršku i izuzetnu saradnju institucije na čijem je čelu i Republike Srbije, podvukavši tom prilikom  ulogu naše zemlje u regionalnoj stabilnosti.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija