Aktuelno

Eljšani: Uhapšene tri osobe zbog napada na srpskog mladića, danas daju iskaze pred istražnim sudijom

Komentari

Autor: Kosovo online

28/04/2024

-

11:05

Eljšani: Uhapšene tri osobe zbog napada na srpskog mladića, danas daju iskaze pred istražnim sudijom
Eljšani: Uhapšene tri osobe zbog napada na srpskog mladića, danas daju iskaze pred istražnim sudijom - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija uhapsila tri osobe, a još dvoje je identifikovano, dok se za šestim licem traga zbog napada na dvadesetogodišnjeg mladića srpske nacionalnosti P. K, na parkingu u severnom delu Mitrovice, kada je istovremeno i opljačkan, a zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao je da bi uhapšeni danas trebalo da se pojave pred istražnim sudijom i da daju iskaz.

"Nemam detalje, ali uhapsili smo troje njih, od kojih je jedan petnaestogodišnjak, a druga dvojica su punoletni. Za treće lice sumnjamo da je ono koje je kupilo lanac. Imamo još troje osumnjičenih, dvoje smo identifikovali, a za trećim se traga. Nadamo se da ćemo uskoro rasvetliti ceo slučaj", rekao je Eljšani za Kosovo onlajn. 

Reč je o grupi od pet mladića, koji su učestvovali napadu o pljački dvadestogodišnjeg mladića srpske nacionalnosti u Severnoj Mitrovici, dok je jedno od privedenih lica navodno kupilo ukradeni lanac. Kako je kazao Eljšani, mladići koji su učestvovali u napadu su iz južnog rejona Mitrovice.

Eljšani ističe da su za razotkrivanje ovog slučaja pomogle kamere postavljene na ulicama. 

"Srpska lista napada to što su postavljene kamere. One su veoma važne za naš rad kao policije i zahvaljujući njima uspeli smo da identifikujemo počinioce ovog dela", rekao je Eljšan.

Slučaj napada i pljačke srpskog mladića, dogodio se, prema policijskim informacijama, 22. aprila, u ulici Čika Jovinoj.

Prema izjavi mladića koji je napadnut, to se dogodilo kada je pošao da uđe u jedan lokal, udaren je teškim predmetom, odnosno ciglom u glavu, a sa vrata mu je strgnut lančić. Odmah mu je pružena medicinska pomoć zbog povreda u predelu glave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija