Tenis

Baez bio nadomak senzacije na Rolan Garosu: Zverev spasio meč loptu za Argentinca

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2022

-

18:15

Baez bio nadomak senzacije na Rolan Garosu: Zverev spasio meč loptu za Argentinca
Baez bio nadomak senzacije na Rolan Garosu: Zverev spasio meč loptu za Argentinca - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Publika na stadionu "Filip Šatrije" i ko zna koliko zaljubljenika u tenis kraj malih ekrana, mogli su da uživaju u dramatičnom i krajnje uzbudljivom meču već u 2. kolu Rolan Garosa.


Jedan od favorita i treći nosilac na turniru, Aleksandar Zverev, borio za opstanak na terenu gde je prošle godine zaustavljen u polufinalu, a sa druge strane, Sebastijan Baez, 22-godišnji Argentinac, tražio je prvu pobedu protiv igrača iz Top 10 i plasmanom u treću rundu.
 
Bio je blizu, ali su strah od trijumfa, protivnikovo iskustvo i kvalitet, ipak, doneli prevagu na stranu Nemca, koji je posle skoro četiri sata igre pobedio 3:2 (2:6, 4:6, 6:1, 6:2, 7:5). Baez je malo pre kraja meča propustio i priliku da pobeda bude njegova…

 

 

 



Da će treći teniser sveta imati ogromnih problema i da će svom rivalu iz Argentine dozvoliti da mu ozbiljno ugrozi nastup na Rolan Garosu već u drugom kolu, bilo je jasno posle prvog seta. Baez je Zverevu prepustio samo dva gema i lako poveo 1:0. Iako su mnogi pomislili da je u pitanju bio trenutak inspiracije i velike motivisanosti argentinskog asa, odnosno "mlaki" ulazak u meč prošlogodišnjeg polufinaliste, još jedno sjajno izdanje Baeza u drugom setu navelo je sve da pomisle da je na pomolu senzacija.

Ipak…

Zverev se "probudio", uveo je u meč svoj prepoznatljiv stil, počeo da pogađa i stiže sve, što je rezultiralo ekspresnom izjednačenju 2:2. Ali, umesto da potpuno potone, razljutio se i 36. igrač na ATP listi, koji je u prvom kolu eliminisao sa 3:1 Dušana Lajovića.

 

 

 



Posle izjednačenog početka seta, Baez je kod rezultata 3:2 napravio brejk i praktično načinio ogroman korak ka narednoj rundi i prvorazrednoj senzaciji u muškoj konkurenciji na ovogodišnjem Rolan Garosu. Međutim, u najgorem momentu "skratila" mu se ruka, a Nemac, koji se našao u bezizlaznoj situaciji, svestan da prava na grešku više nema, odigrao je maestralno sledeći gem i odmah poravnao na 3:3. Obojica tenisera bila su sigurna na servisu u naredna tri gema.

Zverev se konačno našao u poziciji da servira za ostanak u meču. I nije mu bilo lako… Kao koji minut ranije, samo na suprotnoj strani terena, nervoza je počela da čini svoje i malo je nedostajalo da Baez okonča meč. Imao je brejk loptu na 30:40, ali su u poslednjem momentu usledili sjajni servisi Zvereva, koji su ga i održali u životu.

Bio je to kraj za Baeza. Snage za više nije imao, jer je Zverev odmah napravio brejk, a potom i na svoj servis okončao maratonski duel u Parizu.

Komentari (0)

Sport