Tenis

Novak blista posle pobede nad Romanom: Uživam na terenu, igrao sam sjajno

Komentari

Autor: Euronews

09/10/2024

-

14:30

Novak blista posle pobede nad Romanom: Uživam na terenu, igrao sam sjajno
Novak blista posle pobede nad Romanom: Uživam na terenu, igrao sam sjajno - Copyright FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković trasirao je sebi put u četvrtfinale Mastersa u Šangaju posle pobede nad Romanom Safijuljinom u dva seta (6:3, 6:2), zakazavši okršaj sa mladim Jakubom Menšikom, koji je prethodno napravio iznenađenje na turniru izbacivši Grigora Dimitrova, inače Top 10 igrača ATP liste.

Bila je ovo treća pobeda Đokovića u međusobnim duelima sa ruskim teniserom u isto toliko mečeva, pa je nakon susreta sa Romanom koga je pobedio ove godine u Montekarlu i 2022. u Tel Avivu, bio izuzetno zadovoljan.

"Blizu desetke! I prošli mečevi i ovaj danas su prošli dobro, uživam na terenu, kad igrate dobro, osećam se dobro. Ima mnogo uživanja kad se udara lopta na terenu. Ovakvi mečevi su najveći razlog zašto i dalje igram, zašto se i dalje takmičim. Verujem da mogu da igram na visokom nivou i održavane konstantnosti, van terena se lepo provodim, kineski navijači su neverovatni, toliko strasti i posvećenosti turniru... Neverovatno", rekao je Đoković po završetku meča.

Otkrio je Nole da je dobio i brojne poklone.

"Obožavaju da daju poklone i mnogo sam dobio, biće i još jedan dodatnih kofer. Moji klinci su dobili poklona ovde, jako sam zahvalan ovde, pokušaću sve da ponesem kući. Jako mi je drago zbog njihove ljubavi."

Poslednja dva meča u Šangaju iz ranga onih, šampionskih susreta sa OI u Parizu, kada je osvojio zlatnu medalju.

"Mislim da su jučerašnji meč i ovaj današnji, dva meča zaredom najbolja u poslednjih nekoliko meseci od Olimpijskih igara. Nisam igrao na ovom nivou i jako me raduje činjenice da ovako jako dobro igram i da se osećam na terenu, to je cilj, doći do ovog nivoa i održati kontinuitet u visini zadatka, bistrini uma na terenu da donosim odluke veoma brzo i da se ne umaram previše protiv igrača kao Safijulin jer je u sjajnoj formi. Mislim da sam odgirao sjajno. Sutra imam slobodan dan, spremam se za četvrtfinale i nadam se najboljem", zaključio je srpski as.

Komentari (0)

Sport