Tenis

Novak Đoković otkrio da ove godine ima ekstra motiv za igranje u Kini

Komentari

Autor: Euronews

03/10/2024

-

14:17

Novak Đoković otkrio da ove godine ima ekstra motiv za igranje u Kini
Novak Đoković otkrio da ove godine ima ekstra motiv za igranje u Kini - Copyright Tanjug/(AP Photo/Julia Nikhinson)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković, posle pet godina igraće na Mastersu u Šangaju. Srpski teniser je smanjio broj turnira, ali je odlučio da se ove godine vrati u Kinu.

Podsetimo, srpski teniser je na žrebu saznao da sa Alkarazom i Sinerom ne može da igra do finala, a u Šangaju se nada rekordnoj tituli.

"Volim da igram u Kini, a ove godine imam i ekstra motiv da ovde osvojim stotu titulu u karijeri. Uvek sam imao mnogo uspeha ovde, kao i u Pekingu. Volim podršku navijača koju imam ovde, volim uslove", rekao je Đoković.

Najbolji srpski teniser Srbije nada se da če uspeti da iskoristi svežinu i iskustvo iz ranijih uspeha ovde.

"Sada pokušavam da podignem nivo moje igre na treninzima. Igram puno poena, gemova, setova, kako bih dostigao željeni kvalitet. Nisam mnogo turnira igrao u poslednje vreme i nadam se da ću uhvatiti priključak sa ostalima. Nadam se i da ću iskoristiti svežinu i iskustvo iz ranijih uspeha ovde".

Đoković pred start turnira u Šangaju upitan za svoju "ljubavnu vezu" sa tenisom.

"Kolika je moja ljubav prema tenisu? Neće nikada izbledeti. Imam mnogo emocija kada igram i ne samo na turnirima, nego i na treninzima. Nekada ne ide sve kako treba, ali moj odnos sa tenisom je dublji od samog turnira, sezone, uspeha ili neuspeha - to je sport u kojim sam se zaljubio kao dete", zaključio je Đoković.

 

Komentari (0)

Sport