Tenis

Srbija povela protiv Grčke u Dejvis kupu: Kecmanović doneo prvu pobedu

Komentari

Autor: Euronews

14/09/2024

-

16:25 >> 16:28

Srbija povela protiv Grčke u Dejvis kupu: Kecmanović doneo prvu pobedu
Miomir Kecmanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Teniska reprezentacija Srbije povela je 1:0 protiv selekcije Grčke, posle pobede Miomira Kecmanovića nad Aristotelisom Tanosom u Beogradu. Naš predstavnik glatko je slavio u dva seta i bez većih problema doneo našem timu vođstvo u Dejvis kupu - 2:0 (6:3, 6:3).

Do prednosti u uvodnom setu Kecmanović je stigao zahvaljujući brejkovima u drugom i osmom gemu. Grk, koji zauzima čak 713. mesto ATP liste, uspeo je jednom da oduzme servis Kecmanoviću i smanji vođstvo Srbina na 1:2, ali ne i da zadrži dobar kontinuitet u nastavku prvog dela igre.

U nastavku meča srpski teniser zadržao je visok ritam iza osnovne linije i dobrim rešenjima držao rivala na distanci, napravivši najpre brejk za vođstvo od 2:1, a da bi početnu prednost iz drugog seta, bez većih problema kasnije sačuvao do kraja.

Srbija je tako došla do vođstva u Dejvis kupu, a u nastavku programa na teren izlaze osvajač 24 grend slema i aktuelni olimpijski prvak Novak Đoković i Janis Ksilas, momak skromnih teniskih reultata i igrač bez ijednog ATP meča u karijeri.

Komentari (0)

Sport