Tenis

Janik Siner nasledio Đokovića u Njujorku: Italijan osvojio drugi Grend slem u karijeri

Komentari

Autor: Euronews

08/09/2024

-

23:04

Janik Siner nasledio Đokovića u Njujorku: Italijan osvojio drugi Grend slem u karijeri
Janik Siner nasledio Đokovića u Njujorku: Italijan osvojio drugi Grend slem u karijeri - Copyright tanjug/AP Photo/Manu FernandezP Photo/Manu Fernandez)

veličina teksta

Aa Aa

Janik Siner stigao je na US Open 2024 opterećen doping aferom i brojnim kritikama na njegov i račun ATP, zbog dugog prikrivanja kršenja pravila i preblage kazne, ali se sa Otvorenog prvesntva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu vraća s drugim Grend slemom. 

Početkom godine je slavio u finalu Australijan Opena, a večeras je bio bolji od Tejlora Frica u meču za trofej na zadnjem sezonskom turniru, čijem pobedniku osim bogatog bankarskog čeka ide i 2.000 ATP bodova - 3:0 (6.3, 6:4, 7:5). 

Prvi set je bio revija brejkova, a otvorio ju je vodeći reket sveta. Odmah... Posle tih 1:0 na servis rivala, momak sa Apenina ostao je na isti način bez mini pobede u svom, četvrtom gemu (2:2), ali se vrlo brzo stabilizovao.

U sedmom., pa u devetom ponovo je sjajno reagovao na početne udarce 12. igrača na ATP listi, a onda ga još bolje napadao, pa mu nije trebalo puno vremena da iskorači ka novom trofeju u perspektivnoj karijeri.

U drugom je borba bila drugačija, jer su se Italijan i Amerikanac preganjali, ne dozvoljavajući jedan drugom da se odlepe. Do desetog, kada je osvojio skoro sve poene, ništa ne prepuštajući slučaju. 

I treći je bio rezultatska klackalica, mada je Fric bio uporan da brejkne Sinera na samom otvaranju tog dela susreta. Nije uspeo, ali je nastavio da pokušava, da bi najzad u sedmom gemu pokazao da je još živ i da ne odustaje. Međutim, kratko je potrajala njegova radost, jer je Siner uzvratio za 5:5. 

Pa u 12. gemu, poslednjim brejkom, "ugasio" i Frica i bučnu publiku, razočaranu što je Amerika nastavila da čeka šampiona u muškom singlu na domaćem terenu. Prošle godine Novak Đoković, ove Siner, a pre toga i neki drugi teniseri sprečili su domaćinovu šampionsku žurku. 

Komentari (0)

Sport