Tenis

Đoković savladao Nadala, posle meča istakao: Savršen meč za mene!

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2024

-

15:49

Đoković savladao Nadala, posle meča istakao: Savršen meč za mene!
Đoković savladao Nadala, posle meča istakao: Savršen meč za mene! - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Sve ono što je publika priželjkivala, to je i dobila u Parizu od dovjice najboljih tenisera u modernoj istoriji ovog sporta. Atraktivni potezi, poeni za pamćenje, ali u režiji Novaka Đokovića. Nadal nije bio ni bleda senka igrača koji ima čak 22 grend slem trofeja. 

Ono što je Đoković prikazao je čista demonstracija sile. Nadal nikada nije tako loše izgledao, ali za to je bio zaslužan i srpski as, koji je igrao motivisano, fokusirano, kao u najboljim danima.
Ipak, ako u prvom setu i nije bilo drame u drugom jeste. Đoković je imao prednost od 4:0, ali je Španac uspeo da dođe do 4:4. 

Nije se predavao Đoković. Ostao je fokusiran, već u sledećem gemu napravio je novi brejk, oduzeo je servis Nadalu i sve je imao u svojim rukama. 

Kako je počeo tako je i završio as udarcem, Đoković je došao do pobede protiv Nadala - 6:1, 6:4. 

"Moralo je malo da se zakompikuje. Tako to biva na našim mečevima. Na ovom stadionu smo odigrali dosta mečeva. On ima dosta bolji skor na šljaci, ali sam uspevao da nađem neka rešenja za njega. Nadal i dalje udara lopticu odičnu, mada se lošije kreće zbog povrede. Publika se umešala, vratila ga u "život", kod 4:0. Počeo sam da sumnjam u svoje udarce i došlo je do izjednačenja - 4:4. Sve u svemu igrao sam savršen meč. Mnogo sam zadovoljan", rekao je Đoković.

Nadala više nema na putu, da li je sada lakše?

"Rasterećenje i olakšanje kada ga sada nema na putu. Znao sam da će biti teško za obojicu, ali bio sam spremna. Trenirao sam jako dobro, To je i sam rezultat moje igre danas", rekao je Đoković.

Novak Đoković - Rafael Nadal 2:0 (6:1, 6:4)

Dobro je meč otvorio Novak Đoković. Istina, iako je imao 40:0, uspeo je Nadal da dobije dva vezana poena, da bi neiznuđenom greškom srpskog asa stigao do 40:40. Ipak, naredna dva poena pripala su srpskom asu za 1:0 u gemovima.

Napravio je pritisak na startu drugog gema Đoković, pa je na servis Nadala, odmah došao do prednosti od 30:0. Uzvratio je Španac prvim direktnim poenom za 30:15, a onda je osvojio i drugi 30:30.

Posle odličnog smeča, Đoković je stigao i do prve brejk lopte, a njih dvojica razmenili su 16 udaraca. I uspeo je srpski teniser. Odmah je napravio brejk za 2:0. 

 

 

Sigurnim udarcima, i dobrim servisima, Đoković lako stiže i do 3:0 i to bez izgubljenog poena. 


Nadal je posle tri izgubljena gema krenuo da igra agresivnije na svoj servis. Posle dobrog servisa brzo je stigao do 30:15. Ipak, Đoković je odlično reternirao pa je brzo došlo do izjednačenja. 
Već u sledećem poenu Nadal je poslao loptu u aut što je bila nova brejk prilika za srpskog tenisera. Španac je ipak, odigrao fantastično na mreži u narednom poenu i došao do 40:40.
Pravu minijaturu napravio je Đoković za novu brejk loptu. Na kraju volej udarcem na mreži naš teniser stiže do nove prednosti.Ipak, Nadal je pogodio liniju za novo izjednačenje 40:40.
Do treće brejk lopte paralelom uskoro je došao Đoković. I novi brejk, Đoković je poveo sa 4:0.

 

 

I peti gem na servis Đokovića išao je glatko za srpskog tenisera. Ubedljivo je srpski as bez izgubljenog poena dobio i peti gem.


Nizale su se neiznuđene greške Nadala u šestom gemu. Ipak, grešio je i srpski as, pa je vrlo brzo bilo 30:30. Nije se dao Španac,  bekhendom stiže do prve gem lopte. Dobio je prvi gem Nadal posle 35 minuta igre - 5:1. 

 

 

Posle 38 minuta Đoković je došao do dve set lopte i već pvru je iskoristio za 6:1.

Drugi set  - 6;4

Drugi set svojim servisom je otvorio Rafael Nadal. Odmah je napravio pritisak Đoković i stigao do 30:15, ali je Španac dobrim servisom napaeg asa naterao na grešku za 30:30. Već sledeću loptu Nadal je poslao u aut za novu brejk loptu za Đokovića. Nije to iskoristio srpski as, koji je poslao loptu u aut za izjednačenje. 
Posle 16 udaraca, Nadal je poklekao i "poklonio" Đokoviću novu brejk loptu. I uspeo je Novak, odmah je napravio brejk za 1:0.

 

 

Fantastičan tenis pružio je Đoković i u narednom gemu na svoj servis. Ništa tu nije mogao Rafael Nadal, koji je samo mogao pogledom da isptati lopte koje je "ispaljivao" Đoković. Bez izgubljenog poena Đoković je došao do drugog gema, a dobio je aplauz i od Nadala - 2:0

Igra mačke i miša i u trećem gemu. Ne može Nadal da parira raspoloženom Đokoviću. Imao je srpski teniser brejk loptu, ali je Španac, uspeo da izjednači na 40:40.
Ipak, već seledeću loptu Nadal je izbacio u aut za novu brejk lotu. Bila je to 12. greška iz forhenda. 
Đoković stiže i do drugog brejka za 3:0.

Sve što je radio u prvom setu i prethodna tri Đoković je nastavio i u četvrtom gemu drugog. Jednostavno Nadal nije imao odogovor na ono što je radio srpski teniser. 
Samo pet poena je Đoković izgubio do ovog gema, a bilo je to zaa 30:15. Ipak, već sledeći poen pripao je srpskom asu za 40:15. 
Gotov je i četvreti gem - 4:0.

 

 

Uspeo je Nadal da smanji na 4:1, posle sad vremena i osam minuta. Čini se da je Đoković štedeo snagu za svoj servis.

Mali pad koncentracije kod Novaka Đokovića u šestom gemu, doveo je do toga da Nadal dođe do 30:30 na servis srpskog asa. 
Posle skoro 70 minuta igre, Španac je uspeo da dođe do prve brejk lopte i to posle greške našeg tenisera.Duplom greškom poklanja poen Nadali gem za - 4:2.

 

 

Nastavio je Nadal da servira dobro i u sedmom gemu, pa je vrlo brzo došao i do 30:0. Nije, se međutim dao Đoković, iako je verovatno još razmišljao o prethodno izgubljenom gemu na svoj servis. 
Španac je počeo da igra mnogo bolje nego u minulih sat vremena, pa je došao i do trećeg gema 4:3.

Nadal je uzvratio udarac i stigao do 4:4.Prava drama viđena je u osmom gemu na servis Novaka Đokovića. Španac je počeo da igra kao u najboljim danima, dok je naš teniser morao da uloži mnogo više napora nego u prvom setu da bi došao do poena. Imao je sve u svojim rukama Novak. Stigao je na mrežu na vreme, ali volej nije bio dobar. I poen je otišao Nadalu, baš kao i sledeću za novi brejk loptu u 15:40.
Asom je Đoković smanjio na 30:40. Ipak, Nadal je uzvratio i stigao do izjednačenja - 4.4

Nadal je posle izjednačenja na 4:4, na svoj servis izgubio prva dva poena, ali je asom osvojio uzvratio Đokovića. 
Ipak, brzo je poslao jednu loptu u aut, pa je Đoković, dobio ponovo dve brejk lopte.
Prvu brejk loptu Đoković nije iskoristio, poslao je jednu laku loptu u aut za 30:40.
Uspeo je Nadal da spreči Đokovića da dođe do brejka, dobrim izlaskom na mrežu stigao je do izjednačenja. 
Gde su dve tu je i treća brejk lopta za Đokovića. Ipak, nije se dao Nadal. U najvažnijem trenutku uspeo je da dođe do izjednačenja. 
Četvrtu loptu Đoković je iskoristio za 5:4. 

Posle povratka Nadala od 0:4 do 4:4, Đoković je ponovo morao da ubaci u "petu" brzinu i ne dozvoli povratak u "život" Špancu. Đoković je imao sve u svojim rukama, a asom broj 4, stigao je do 30:15 u desetom gemu.
Neiznuđenom greškom srpskog asa, Nadal je došao do izjednčenja 30:30.
Posle jednog časa i 45 minuta, Đoković je imao prvu meč loptu.
As za kraj i Đoković je pobednik - 6:4 

 

 

 

 

Komentari (0)

Sport