Tenis

Novak Đoković saznao termin prvog meča na Olimpijskim igrama

Komentari

Autor: Euronews.rs

25/07/2024

-

21:13

Novak Đoković saznao termin prvog meča na Olimpijskim igrama
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković saznao je kada će odigrati svoj prvi meč na Olimpijskim igrama u Parizu protiv Metjua Ebdena iz Australije, pošto su organizatori objavili satnicu takmičenja.

Naime, kako se može videti na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara, Novak će igrati drugi meč na terenu "Filip Šatrije" i očekuje se da zaigra ne pre 13.30 časova u subotu, 27. jula.

Svoj duel će u prvom kolu odigrati protiv Metjua Ebdena, tenisera koji dolazi iz Australije. U slučaju pobede mogao bi u drugom kolu da usledi spektakl protiv Rafaela Nadala, pod uslovom da Španac "ostane" na turniru jer danas nije trenirao i pobedi Mađara Martona Fučovića na startu. 

Inače, Ebden je 36. teniser sveta, dok naš igrač zauzima drugo mesto na ATP listi, tako da naš igrač ne bi trebalo da ima većih problema na ovoj prepreci. 

Meč između Đokovića i Ebdena zakazan je kao drugi na centralnom terenu "Filip Šatrije", gde program od 12 sati otvaraju Poljakinja Iga Švjontek i Rumunka Irina Begu.

Podsećamo, Novak Đoković ni posle Vimbldona nije uspeo da se okiti Grend slem titulom u 2024. godini. U finalu prestižnog engleskog turnira poražen je od Karlosa Alkaraza, ali će uz malo sreće imati priliku da uzvrati istom merom na Olimpijskim igrama. 

Komentari (0)

Sport