Tenis

Teniski spektakl u hali "Aleksandar Nikolić": Srbija sa Đokovićem dočekuje Cicipasa i Grčku

Komentari

Autor: Euronews

17/07/2024

-

13:23

Teniski spektakl u hali "Aleksandar Nikolić": Srbija sa Đokovićem dočekuje Cicipasa i Grčku
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tenis savez Srbije je potvrdio da će Novak Đoković biti na raspolaganju Dejvis kup timu Srbije koji će protiv Grčke igrati za opstanak u Svetskoj grupi.

Svega nekoliko dana nakon što je Đoković doživeo poraz u finalu Vimbldona, potvrđeno je da će najbolji srpski teniser braniti boje Srbije u Dejvis kupu.

To znači da će Novak imati poprilično zauzet raspored u narednom periodu. Pre svega će nastupiti na Olimpijskim igrama gde će juriti zlatnu medalju, jedino odličje koje mu fali u karijeri.

Nakon toga ga čeka US Open, a zatim i Dejvis kup koji je zakazan za 14. i 15. septembar.

"Počinje odbrojavanje pred tenisko usijanje 2024. godine! Na Olimpijskim igrama u Parizu, od 27. jula do 4. avgusta, započeće ga najbolji teniser sveta u istoriji Novak Đoković i srpski reprezentativac Dušan Lajović. Nastaviće ga, pojačani Miomirom Kecmanovićem, Laslom Đereom i Hamadom Međedovićem, učećem na US openu, od 26. avgusta do 8. septembra. Zatim svi zajedno dolaze da pod trenerskom palicom selektora Viktora Troickog zaigraju u plej-ofu za Svetsku grupu protiv Grčke u Beogradu 14. i 15 septembra", stoji u saopštenju TSS-a. 

Karte za mečeve protiv Grčke biće u prodaji 10 dana pred početak duela.

Komentari (0)

Sport